Το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 2012, παρουσιάζει δύο εξαίρετους νέους μουσικούς, τον Αντώνη Σελεμίδη και την Άννα Σιαμπάνη, σε ένα ρεσιτάλ πιάνου με σπουδαία έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 στις 20.30 στην Αίθουσα Συναυλιών της «Εστίας Μουσών», με ελεύθερη είσοδο. Θα ερμηνεύσουν έργα Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σοπέν, Μέντελσον κά.
Βιογραφικό Σημείωμα Αντώνη Σελεμίδη
Ο Αντώνης Σελεμίδης γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1993. Άρχισε πιάνο το 2002, σε ηλικία 9 ετών στο Ωδείο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας στην τάξη του κ. Brame. Από το 2003 μέχρι το 2009 συνέχισε τις σπουδές του στην τάξη του κ.Ερωτόκριτου Καρύδη. Το 2009 πήρε πτυχίο Αρμονίας με Άριστα, με καθηγητή τον κ. Γιάννη Παυλίδη. Για το έτος 2010-2011 κέρδισε υποτροφία ωδειακών σπουδών με τη χορηγία της οικογένειας Γ.Π.Λιβανού στα πλαίσια του προγράμματος Δράση Εκτός Έδρας 2009-2010 του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Σήμερα φοιτά στο B’ Έτος Ανωτέρας του Περιφερειακού Ωδείου Φλώρινας, στην τάξη της κ. Δόμνας Ευνουχίδου και είναι επίσης φοιτητής στο τμήμα ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ του πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην τάξη ειδίκευσης πιάνου του κ.Θεόδωρου Τζοβανάκη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου στη Βλάστη με τις κ. Anna Borg, Borislava Taneva και Κατερίνα Σακέτα, στο Νυμφαίο με την κ. Δόμνα Ευνουχίδου και την κ. Taquina Adami και σεμινάρια Masterclasses στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας με τον Prof. Hamish Milne.
Βιογραφικό Σημείωμα Άννας Σιαμπάνη
Η Άννα Σιαμπάνη γεννήθηκε στη Βέροια. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας, στην τάξη της Πηνελόπης Φιρτινίδου. Το 2008 παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου στο Bad Leonfelden της Αυστρίας με τις Κατερίνα Πολυζωίδου – Σουρβάλη και Γιάννα Πολυζωίδου, με υποτροφία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας. Το 2009 εισήχθη στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου φοιτά στις τάξεις Ειδίκευσης Πιάνου και Μουσικής Δωματίου του Ούβε Μάτσκε. Βραβεύτηκε με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για τις επιδόσεις της κατά το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010. Από το 2011 είναι μέλος του πιανιστικού κουαρτέτου του τμήματος, το οποίο και απέσπασε το Γ΄ Βραβείο στο διαγωνισμό ερμηνείας για σύνολα Μουσικής Δωματίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Μάιο του 2011. Έκτοτε το κουαρτέτο έχει δώσει συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, στη Βέροια και στην Καβάλα.