Το Δημαρχείο Βέροιας επισκέφτηκαν την Τρίτη 23 Οκτωβρίου το πρωί, μαθητές από Λύκεια της Κύπρου, της Τουρκίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας και της Φιλανδίας, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς τους , τον Διευθυντή του 5ου Ενιαίου Λυκείου Βέροιας, Αστέριο Παπαστεργίου καθώς και καθηγητές του 5ου Λυκείου.
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αλληλεγγύης, Βαρβάρα Σταυροπούλου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης υποδέχθηκαν τις αντιπροσωπείες των μαθητών των ξένων κρατών και τους προσέφεραν τοπικά εδέσματα και έντυπο τουριστικό υλικό.
Στο πλαίσιο του πρόγραμμα Erasmus – ανταλλαγής μαθητών της Β΄θμιας εκπαίδευσης με μαθητές της β’θμιας εκπαίδευσης άλλων χωρών, που συμμετέχει το 5ο Ενιαίο Λύκειο Βέροιας, ξεναγήθηκαν οι αντιπροσωπείες μαθητών από τους Βεροιώτες μαθητές, ανταποδίδοντας την φιλοξενία που είχαν δεχθεί κατά την παραμονή τους στις χώρες τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιπάτους στην πόλη της Βέροιας, επίσκεψη στη Βάλια Κάλντα, στο Μουσείο των Αιγών καθώς και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το έξοδα του συγκεκριμένου προγράμματος καλύπτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.