Θ. Θεοδωρίδης: Η Πέλλα χωρικό πρότυπο ανάπτυξης για την Μακεδονία-Θράκη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι (17/7) με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου. Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα καθώς γνωρίζονται από την μακρά θητεία τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ο κ. Θεοδωρίδης ήταν Δήμαρχος Κρύας Βρύσης, ενώ ο κ. Καράογλου Πρόεδρος της Κοινότητας Ζαγκλιβερίου).

Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν η διοικητική μεταρρύθμιση που προωθείται στο δημόσιο τομέα, το παρόν και το μέλλον της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο ιδιαίτερος ρόλος του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και η προώθηση της βιώσιμης τοπικής Ανάπτυξης. Ο κ. Θεοδωρίδης παρουσίασε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και, ειδικότερα, το σχέδιο παρεμβάσεων που υλοποιεί για την ενίσχυση και αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας. Στο συγκεκριμένο σχεδιασμό περιλαμβάνονται δράσεις ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας, ανάπτυξης της εξωστρέφειας με τη δημιουργία δικτύων προώθησης των αγροτικών προϊόντων ποιότητας, αξιοποίησης της γεωθερμίας, ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού, κ.ά. Ιδιαίτερο αντικείμενο της συζήτησής τους αποτέλεσαν τα μεγάλα έργα υποδομών που αφορούν το σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας Θράκης και η υλοποίηση των οποίων είναι σημαντική για την αύξηση της απασχόλησης, την προσέλκυση επενδύσεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Όπως διαπιστώθηκε, υπάρχει σύμπτωση των απόψεων των δύο ανδρών σε πολλά θέματα και η συνεργασία με στόχο την προώθηση της ισόρροπης ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητας του Υπουργείου είναι δεδομένη. Ο κ. Καράογλου τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας είναι στη σωστή κατεύθυνση, αφού αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της κρίσης δημιουργώντας μία αναπτυξιακή προοπτική για το μέλλον. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας μπορεί να αποτελέσει ένα χωρικό πρότυπο ανάπτυξης για όλη την περιοχή της Μακεδονίας-Θράκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης σε δήλωσή του αναφέρει: «Συγχαίρω τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την ανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και για την πολιτική του επιλογή να αναθέσει την ηγεσία στον κ. Καράογλου. Στον νέο Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του. Οι προσδοκίες των ελλήνων πολιτών είναι πολλές όπως σημαντική είναι και η δυναμική και ο σύγχρονος ρόλος του Υπουργείου με βάση τα νέα πολιτικο-κοινωνικά δεδομένα. Μέσα από τη συνεργασία μας μπορούμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και να διεκδικήσουμε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βαλκανική και τις διεθνείς αγορές».