Θ. Θεοδωρίδης: Επένδυση στην προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πέλλας και ικανοποίηση για την αποτελεσματικότητα των στελεχών της Αναπτυξιακής Πέλλας.

Η Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματος Leader της Αναπτυξιακής Πέλλας, της οποίας Πρόεδρος είναι ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης, και Αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου συνεδρίασε την Πέμπτη 12 Ιουλίου προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων της 2ης προκήρυξης έργων δημοσίου χαρακτήρα.

Συνολικά υποβλήθηκαν 25 προτάσεις με περιεχόμενο δράσεων σχετικό με τον τοπικό πολιτισμό-τουρισμό και δυνητικούς δικαιούχους δημόσιους Φορείς (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας) και Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πέλλας.

Τελικά εγκρίθηκαν 23 προτάσεις οι οποίες πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας. Μεταξύ αυτών κάποιες εντάχθηκαν σε λίστα αναμονής και θα εγκριθούν έπειτα από τη θετική γνωμοδότηση της κεντρικής αρχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Πέλλας δήλωσε σχετικά: «Οι προτάσεις που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν μέσω της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονέκτημα της Πέλλας, τη φυσική και πολιτισμική μας κληρονομιά. Μέσα από την ανάδειξη και προβολή του τοπικού πολιτισμού με τη συμμετοχή των δραστήριων πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας δημιουργούμε ένα ξεχωριστό τουριστικό προϊόν στο οποίο εξέχουσα θέση έχουν τα τοπικά προϊόντα ποιότητας που παράγονται. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι μέχρι σήμερα (η έλλειψη χρημάτων) αντιμετωπίζεται μέσω της συγκεκριμένης ενίσχυσης. Βεβαίως, τα χρήματα δίνονται με βάση τεκμηριωμένες και καλά οργανωμένες προτάσεις οπότε υπάρχει εγγύηση ότι τα 1.300.000 ευρώ που επενδύονται τοπικά θα “πιάσουν τόπο”.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη και επιτυχία στους δικαιούχους φορείς οι οποίοι είναι σημαντικό να διαχειριστούν τις εγκεκριμένες δράσεις με υπευθυνότητα και σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες που δόθηκαν. Το στοιχείο αυτό εξασφαλίζει μεγιστοποίηση του οφέλους για την περιοχή και την τοπική κοινωνία. Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους συναδέλφους στην Επιτροπή και τα στελέχη της Αναπτυξιακής για την άψογη συνεργασία που είχαμε και την πιστή τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια κι αξιοκρατία σε όλα τα στάδια της προκήρυξης και αξιολόγησης του Προγράμματος».

Ακολουθεί ο κατάλογος των φορέων με τα αντίστοιχα εγκεκριμένα ποσά για κάθε πρόταση:

 

  • Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας: Έργα προϋπολογισμού 172.800,82€
  • Δήμος Πέλλας: Έργα προϋπολογισμού 399.985,48€
  • Δήμος Έδεσσας: Έργα προϋπολογισμού 200.000,00€
  • ΔΗΚΕΠΑΠ: Έργα προϋπολογισμού 313.613,67€
  • ΔΕΚΕΔΕ: Έργα προϋπολογισμού 27.866,51€
  • Ιδιωτικοί Φορείς: Έργα προϋπολογισμού 242.211,13€