Είναι αλήθεια ότι αυτήν την εποχή, οι ανάγκες για πότισμα είναι πολύ μεγάλες. Και τα νερά του Τριποτάμου, κάθε τέτοια εποχή, χρησιμοποιούνται για πότισμα. Όμως, λίγη λογική δεν βλάπτει. Μην ανατρέξουμε σε νόμους και υποχρεωτικούς κανόνες. Δεν χρειάζεται.
Κάποιες εκατοντάδες μέτρα πάνω από την γέφυρα των παλαιών σφαγείων, υπάρχουν «πόρτες», που κατευθύνουν το νερό, ανάλογα. Τώρα λοιπόν, έκλεισαν τελείως τις «πόρτες» και δεν έμεινε στάλα νερό στην κοίτη του ποταμού. Κάτοικοι της περιοχής, ειδοποίησαν την Οικολογική Ομάδα Βέροιας. Αναστατωμένοι μάλιστα αφού είδαν στις τελευταίες λακκούβες με νερό, να σπαρταράνε κοπάδια από ψάρια. Άμεσα, την ίδια ώρα, μέλη της Οικολογικής Ομάδας, διέτρεξαν την περιοχή. Πράγματι ήταν έτσι. Οι ίδιοι λοιπό, άνοιξαν τις πόρτες, ώστε να τρέξει το ελάχιστο νερό. Να σταματήσουμε επι τέλους να κάνουμε ότι θέλουμε.
Και έρχεται στο μυαλό μας ότι και η Βέροια είναι σε ένα δίκτυο πόλεων που διαθέτουν ποταμούς μέσα στον πολεοδομικό ιστό. Και λοιπόν; Λόγια και ημερίδες για το τι πρέπει να γίνεται και κανείς να μην το κάνει. Ατιμώρητα.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ