Με επιτυχία εγκαινιάστηκε προχθές το απόγευμα στη «Γκαλερί Παπατζίκου» η Έκθεση Αποφοίτων από τα «Σεμινάρια Αρχιτεκτονικού και Γραφιστικού Ενδιαφέροντος» που διοργάνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας τον Μάιο και Ιούνιο του 2012, με τίτλο: «Περιβάλλοντα + Εικόνες».
Στο περιθώριο της έκθεσης, ο Υπεύθυνος Καθηγητής των σεμιναρίων Κώστας Αρώνης, σχετικά με το πνεύμα και τα αποτελέσματα της διοργάνωσης, παραχώρησε στα «Ε» την εξής δήλωση: «…Το αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα είναι η δουλειά που προέκυψε από εργαστηριακά μαθήματα ενός κύκλου σεμιναρίου 18 συναντήσεων. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, καθώς τα παιδιά – κατ’ ευφημισμό, γιατί οι περισσότεροι είναι μεγάλοι που έχουν παράλληλα τις δουλειές τους – δείξανε  πολύ καλή διάθεση και προσήλωση στο αντικείμενο, το οποίο τους απασχόλησε, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των σεμιναριακών συναντήσεων, αλλά και στον εναπομείναντα ελεύθερο χρόνο τους, στο σπίτι τους, φέρνοντας έτοιμες δουλειές για να τις διορθώσουμε. Είναι πολύ σημαντικό ότι μέσα από μόνο 18 συναντήσεις έχουμε τέτοια αποτελέσματα. Πρόκειται για ένα πείραμα που δουλεύουμε για αρκετό καιρό πάνω στο κατά πόσο έχουμε διαπιστωμένες τις ανάγκες διαμόρφωσης ενός χώρου, ποιος είναι αυτός που θα βρει λύσεις.
Συνήθως απευθυνόμαστε στον ειδικό που είναι ο Αρχιτέκτονας αλλά έγκυρες μπορεί να είναι και οι απόψεις του χρήστη του χώρου (…) Το ταλέντο σαφώς είναι προϋπόθεση για μια τέτοια εργασία αλλά έχουμε, πολλές φορές, ταλέντο μέσα μας που δεν το ξέρουμε, γιατί δε μας έχουν δοθεί οι ευκαιρίες να το αναδείξουμε και μαζί με αυτό, μια σειρά από μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις, μπορούν να σε κάνουν να δώσεις πολύ ωραία αποτελέσματα…».

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν ήταν οι: Βασιλείου Κωνσταντίνα, Θεοχαρόπουλος Ιωάννης, Καργατζή Ελένη, Κουμπατή Μαρία, Κωνσταντούδη Ισαβέλλα, Λαζού Μαρία, Πιλιτσίδου Γιάννα,  Σελάμι Φατμπάρδα,  Τζαφέρη Ευαγγελία,  Τουνάρου Βιργινία,Τσίλη Μελετινή, Χατζηπαναγιώτου Βενετία, Χειμωνοπούλου Μαρία, Αγαθαγγελίδης Ηρακλής, Αθανασιάδου Λίνα, Βαινά Γλυκερία,Γεωργιάδου Παρασκευή, Γιατζιτζίδου Εύα, Διακοπούλου Φωτεινή, Καραμουσλή Δέσποινα, Κεχάογλου Γεωργία,  Κοκαβέση Θεοδώρα, Μειμαρίδου Κική, Πατρίκας Κώστας, Πουλατσίδου Αρετή, Τσάμη Ζωή.

Πηγή:Επίκαιρα