Αυτή η απόχη της «αλλαγής» μέχρι και τον ήλιο της ελπίδας επιχείρησε να… ψαρέψει και τον κράταγε για 38 χρόνια δέσμιο, έξω από τα … «νερά» του!
Και τώρα που τρύπησε από την πολυκαιρία και κυρίως την πολιτική κακοκαιρία (τον κακό τους τον καιρό, λέει ο λαός) επιχειρεί με μπαλώματα διαφόρων υλικών και χρωμάτων να ανακαινιστεί, ώστε να ξαναγραπώσει όσους περισσότερους μπορέσει ενόψει της ανασύνταξης του… Κινήματος!
Ες αύριον τα σπουδαία, στις 10 το πρωί ξεκινά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (παραθαλάσσια) η Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα διακήρυξη του κόμματος. Πέρασε καιρός άλλωστε από την 3η του Σεπτέμβρη και εφόσον «ξεράθηκαν» και οι «Μπαξέδες» του Ηλία Ανδριόπουλου, καθότι και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης διέκοψε την… αλληλογραφία με τους … «προσκυνημένους» απογόνους του, λογικό ήταν να επέλθει μια Νέα Εποχή και για το ΠΑΣΟΚ, που για όσους δεν κατάλαβαν, αυτήν άλλωστε υπηρετούσε από καταβολής της ιδρύσεώς του, απλώς δε φαινόταν τοις πάσι!  Ενδιαφέρον δε, παρουσιάζει  το ποιοι θα συμμετέχουν, αφού βαριά ονόματα  όπως η Άννα Διαμαντοπούλου κ.α. δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους. Κατά τα δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου, Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει άνοιγμα σε ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους, ενόψει και της προσκλήσεως στελεχών τους. «…Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιχειρώντας ένα ακόμη άνοιγμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να επαναλάβει ότι «σας θέλω όλους μαζί μου», πως «είμαστε η παράταξη των Ελλήνων σοσιαλιστών και δημοκρατών» και ότι επιδιώκει ένα κόμμα ανοιχτό σε όλους τους πολίτες που αποδέχονται τις αρχές και τις θέσεις του, αποκεντρωμένο, με σεβασμό στις περιφερειακές του εκφράσεις, «ένα κόμμα συλλογικό διανοούμενο» της σύγχρονης εποχής. Επίσης, αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της αυτό-οργάνωσης και θα καλέσει όλα τα μέλη, τα στελέχη και τους προοδευτικούς πολίτες που νιώθουν ότι ανήκουν στον χώρο της δημοκρατικής παράταξης, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας να συγκροτήσουν ομάδες πρωτοβουλίας, μέσα από τις οποίες θα προκύπτουν οι νέες οργανώσεις…», αναφέρει χαρακτηριστικό δημοσίευμα. Όπως λένε κι οι νεολαίοι: «Μου ξανασυμβαίνει για πρώτη φορά»!!!