Την Κυριακή 1η Ιουλίου ολοκληρώθηκαν οι 4ήμερες εκδηλώσεις του 28ου Ανταμώματος  των Βλάχων με διοργανωτή την Π.Ο.Π.Σ.Β.,που έγινε στην γοητευτική  Καλαμπάκα στους πρόποδες των μαγευτικών Μετεώρων, και στο χωριό Καστανιά του δήμου Καλαμπάκας. Υπήρξε, όπως πάντα, μεγάλη συμμετοχή συλλόγων Βλάχων και περίπου 1500 χορευτές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Εντυπωσιακή, κατά γενική ομολογία, ήταν και αυτή τη φορά η εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας το Σάββατο βράδυ στην πλατεία της Καλαμπάκας με συμμετοχή 46 χορευτών χόρεψαν και θερμά καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές κοινό και με την συνοδεία του Φώτη Τράσια στο τραγούδι.

Για την ιστορία, να υπενθυμίσουμε ότι το πρώτο Αντάμωμα Βλάχων (1985) έγινε στο Σέλι με πρωτοβουλία του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας και στάθηκε η αφορμή να γνωριστούν καλύτερα οι Σύλλογοι Βλάχων μεταξύ τους και να ιδρυθεί η Πανελλήνια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων. Στη Βέροια και το Σέλι έγιναν και το 2ο και το 3ο Αντάμωμα Βλάχων και , γενικά , τα έξι (6) από τα δέκα (10) πρώτα Ανταμώματα. Στη συνέχεια Ανταμώματα έγιναν στις Σέρρες, στην Ιεροπηγή Καστοριάς, στο Βελεστίνο, στη Νάουσα, στα Τρίκαλα, στην Πρέβεζα, στο Αργυροπούλι Τυρνάβου, στην Κρανιά Γρεβενών, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και, πολλές φορές , στο Μέτσοβο λόγω των πλούσιων υποδομών του.

Οι δράσεις του Συλλόγου δεν περιορίζονται μόνο στη συμμετοχή στα Ανταμώματα. Πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων και μελών του Συλλόγου μας είναι η διάσωση και προβολή της Βλάχικης γλώσσας που ακόμα ομιλείται στην περιοχή μας αλλά και πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδος και των Βαλκανίων.

Από το  Δ. Σ.