Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου), το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ σας προσκαλεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, ώρα 17:30.

 

Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «O Λόγος των Αποκλεισμένων», ένα ντοκιμαντέρ που κατέγραψε επί 10 μήνες τις κοινές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή το μάθημα «Κοινωνικός Αποκλεισμός» , που διδάσκουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης άτομα από κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες, όπως επιζώντες της ψυχιατρικής, κρατούμενοι των φυλακών Διαβατών, ανάπηροι, πρώην χρήστες ουσιών, άνεργοι και μετανάστες.

Οι ίδιοι οι «αποκλεισμένοι» μεταφέρουν τις εμπειρίες, τις σκέψεις και τα βιώματά τους στους φοιτητές, συνδέοντας το ίδιο το Πανεπιστήμιο με την κοινωνία.

Το ντοκιμαντέρ «Ο Λόγος των Αποκλεισμένων» συμμετείχε στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα (Ελληνικό Πανόραμα).

Στο τέλος θα δοθεί χρόνος για συζήτηση.