Κι αφού ο λαός κατά τους πολιτικούς μας, έδωσε εντολή παραμονής της χώρας στο ευρώ (μεθερμηνευόμενο έτσι κι από τους Ευρωπαίους) τώρα προχωράει κανονικά η υλοποίηση των δεσμεύσεων που επισύρουν οι βαρύγδουπες υπογραφές που προηγηθήκαν. Μεταξύ αυτών τα δυσβάσταχτα μέτρα λιτότητας και όχι μόνο!
Και ιδού – και επανειλημμένως από εμάς διατυπωμένη – η απορία:
Τώρα αρχίζει η πραγματική ελευθερία ή μια ανερμάτιστη σκλαβιά των Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών;
Στο αυριανό φύλλο των «Ε» ακολουθεί ρεπορτάζ που εστιάζει στα… ψιλά γράμματα της άδικης φορολόγησης, όπως δρομολογήθηκε μέχρι σήμερα, όχι ασφαλώς των εχόντων και κατεχόντων αλλά των μη εχόντων (παρά των οποίων ουκ αν λάβοις) και …δη κατεχομένων!!! Ήδη η ασυγκράτητη Καγκελάριος Μέρκελ αμέσως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής, έσπευσε να συγχαρεί τηλεφωνικά τον Αντώνη Σαμαρά και βέβαια, δια του τηλεφωνήματος, να τραβήξει και το αυτί της χώρας μας, πριν χαλαρώσει, υπενθυμίζοντας την ανάγκη «βαθέων μεταρρυθμίσεων, προχωρώντας άμεσα η πάταξη της φοροδιαφυγής και οι ιδιωτικοποιήσεις».
Στην Ευρώπη τα σκυλιά παρακολουθούνται με τεχνολογία μικροτσίπ για να μην ξεστρατίσουν από τα χέρια των αφεντικών τους. Οι άνθρωποι πότε άραγε, στο όνομα της κοσμικής ηθικιστικής «δικαιοσύνης» των δυτικοευρωπαίων ισχυρών;;;