Την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012 συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μακροχωρίου με θέμα : «Παραβατικότητα και μη αστυνόμευση στην Δημοτική Κοινότητα Μακροχωρίου». Η συνεδρίαση κρίθηκε κατεπείγουσα λόγω των προσφάτων γεγονότων διαπληκτισμού μεταξύ κατοίκων Μακροχωρίου και Ρομά.
Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν.Ημαθίας, Δημήτριος Παπαχρήστου, η Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, οι Αντιδήμαρχοι, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, Θεόδωρος Θεοδωρίδης και Ελισάβετ Αρχοντάκη, η Δημοτική Σύμβουλος, Κατίνα Κοστογλίδου καθώς και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Διονύσιος Κουλουριώτης και τα μέλη του Συμβουλίου της Δ.Κ.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης πήραν τον λόγο 20 περίπου κάτοικοι του Μακροχωρίου και εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή ζητώντας από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής δεσμεύτηκε ότι θα λάβει άμεσα μέτρα η Αστυνομία, τα οποία θα γίνουν αισθητά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σ’ όλη τη Δημοτική Κοινότητα.
Η Δήμαρχος Βέροιας, συνέστησε ψυχραιμία διότι η αυτοδικία σε μια εποχή εξαιρετικά οξυμένη δημιουργεί και δεν λύνει προβλήματα.