Την Κυριακή 10 Ιουνίου το “Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας” πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια δράση στην πόλη της Βέροιας. Συγκεκριμένα, μέλη του Συλλόγου προχώρησαν στη συντήρηση των ξύλινων καθιστικών που βρίσκονται στην πλατεία Ωρολογίου με συντηρητικό ξύλου. Επίσης, μικρά παιδιά καθάρισαν το χώρο της πλατείας από τα απορρίματα που βρίσκονταν διάσπαρτα, παρά την ύπαρξη ολόγυρα κάδων για την απόρριψή τους. Με τον τρόπο αυτό, το “Ανθρώπινο Δυναμικό” έστειλε το δικό του μήνυμα για την ευθύνη που όλοι μας έχουμε για την διατήρηση αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης, και ειδικότερα των δημόσιων χώρων.

Στόχος της συγκεκριμένης συμβολικής δράσης ήταν:
1. Να καταδειχθεί έμπρακτα το ενδιαφέρον για τους κοινόχρηστους χώρους και κυρίως τους ανθρώπους που τους χρησιμοποιούν.
2. Να τεθεί το θέμα της αισθητικής ποιότητας των κοινόχρηστων χώρων, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αντίθεση του Ανθρώπινου Δυναμικού στην υποβάθμισή τους, αλλά και την αναγκαιότητα πρόβλεψης συντήρησης και όχι μόνο κατασκευής και κατόπιν εγκατάλειψης, φαινόμενο συχνό που αποτυπώνεται σε πολλά κοινόχρηστα έργα και ακίνητα (κτίρια, παιδικές χαρές, πάρκα, πλατείες κ.α).
3. Η ενθάρρυνση των συμπολιτών και των συλλόγων στην εθελοντική δράση.
4. Να δοθεί το μήνυμα ότι δεν αρκεί η ανέξοδη κριτική, αλλά οφείλει ο κάθε πολίτης να δράσει θετικά προς όφελος όλων, αναλαμβάνοντας ατομικά την ευθύνη που αναλογεί σε κάθε έναν από εμάς συμμετέχοντας σε μια συλλογική δράση.

Οι παρεμβάσεις στην πόλη θα συνεχιστούν και με άλλες συμβολικές ενέργειες.
Δε μπορούμε βέβαια και δεν είναι στις προθέσεις μας να υποκαταστήσουμε την ευθύνη όσων είναι επιφορτισμένοι με το έργο της προστασίας, συντήρησης και ανάδειξης των δημόσιων χώρων. Είμαστε όμως πρόθυμοι να συνδράμουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στο έργο αυτό, με την προϋπόθεση της προστασίας του δημόσιου χώρου και της απόδοσής του στους δημότες και μόνο.
Ευχαριστούμε το κατάστημα σιδηρικών ειδών και ελαιοχρωματισμών του κ. Τσαμήτρου και τον ίδιο για την χορηγία σε υλικά που ήταν αναγκαία για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

Όσοι συμπολίτες επιθυμούν να συμμετέχουν στις δράσεις του Ανθρώπινου Δυναμικού, μπορούν να το δηλώσουν είτε με e-mail a.dynamiko@gmail.com , είτε τηλεφωνικά στο τηλ. 9686715030
Η διοικούσα επιτροπή.
Λάζαρος Κουμπουλίδης
Τάσος Αναστασιάδης
Ιεροκλής Χειμωνίδης