Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται πλέον η εφαρμογή του προγράμματος  Δημόσιας Υγείας « “GENESIS” ο  PUBLIC HEALTH, 2011-2012 » που προωθείται από το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας στα πλαίσια της ευρύτερης πολιτικής Προληπτικής Ιατρικής του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά και του ρόλου του αναφορικά με την Προαγωγή της Υγείας στην Τοπική Κοινωνία.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η εγρήγορση του πολίτη της τοπικής κοινωνίας για μία πληθώρα θεμάτων Υγείας που άπτονται μεταξύ άλλων της έγκαιρης πρόληψης – διάγνωσης και αντιμετώπισης ασθενειών, της παροχής Πρώτων Βοηθειών και της συσχέτισης περιβαλλοντικών και άλλων παραγόντων με τη Δημόσια Υγεία. Εξέχουσα θέση στην όλη προσπάθεια καταλαμβάνει το θέμα της  Δωρεάς και Μεταμόσχευσης οργάνων.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται στοχευμένα σε συγκεκριμένες – κατά περίπτωση – ομάδες (ηλικιακές, κοινωνικές, επαγγελματικές κ.ά.) του Γενικού πληθυσμού όπως:  Παιδιά & Εφήβους (Μαθητές Δημοτικών – Γυμνασίων – Λυκείων), Εκπαιδευτικούς Λειτουργούς, Συλλόγους Γονέων, Μέλη Αθλητικών Σωματείων, Ένστολους (Αστυνομικούς, Πυροσβέστες, Στρατιώτες), Ευπαθείς Ομάδες πληθυσμού κ.ά.

Η ενημέρωση και οι επιμέρους παρουσιάσεις πραγματοποιούνται από το Εξειδικευμένο – ως προς την εκάστοτε θεματολογία – Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό Προσωπικό του Νοσοκομείου.

Ο κ. Τσακπουνίδης Παναγιώτης, Αν. Διοικητής του Γ.Ν.Νάουσας, με το  σχετικό κάλεσμα που απευθύνει στην τοπική κοινωνία υπογραμμίζει την προσδοκία του Νοσοκομείου

« … το Πρόγραμμα « “GENESIS” οf PUBLIC HEALTH, 2011-2012» να συνδράμει τα μέγιστα στην ευρύτερη προσπάθεια όλων των Επαγγελματιών Υγείας για προώθηση της ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε “περιοχές υγειονομικής ευημερίας”…».

Εξέφρασε εξάλλου, την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίησή του για τους ρυθμούς υλοποίησης της εν λόγω προσπάθειας, παρά τον υψηλό βαθμό δυσκολίας από τον οποίο χαρακτηρίζεται το εγχείρημα, κυρίως λόγω του εύρους του συγκεκριμένου Προγράμματος (περιλαμβάνει 15 ενημερωτικές ενότητες και περισσότερες από 20 επιμέρους θεματολογικές προσεγγίσεις).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας είναι το μοναδικό Ελληνικό Δημόσιο Νοσοκομείο που προωθεί ένα ολοκληρωμένο “Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας στην κοινότητα” αυτού του εύρους.

Η υλοποίηση του Προγράμματος ξεκίνησε ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν ο κ. Προδρομίδης Πρόδρομος, Επιμελητής Α΄ Καρδιολογίας του Νοσοκομείου, παρουσίασε στο χώρο των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας, την ενημερωτική ενότητα με θέμα: « ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ – ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΝΗΣΗ».

Η παραπάνω παρουσίαση θα επαναληφθεί εντός του Δεκεμβρίου 2011 και στη Β΄ Μοίρα Καταδρομών Νάουσας.

Τη Δευτέρα  28  Νοεμβρίου 2011 και ώρα 19:00  – 21:00 θα πραγματοποιηθεί εξάλλου στο χώρο της «Εστίας Μουσών» στη Νάουσα η παρουσίαση των εξής θεμάτων:

«ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ» και

«ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ»