Ερωτήσεις επί του προγράμματος και των θέσεων των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» δέχτηκε από τα τοπικά ΜΜΕ της Ημαθίας το προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος και πρώην τομεάρχης της ΝΔ Χρήστος Ζώης σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα. Ταυτόχρονα ο κ. Ζώης παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος εκ νέου, δεδομένου ότι υπήρξαν δύο αλλαγές στο ψηφοδέλτιο των εκλογών της 6ης Μαΐου.
Επικριτικός υπήρξε με τα μνημονιακά κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) ενώ εξάπέλυσε επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ,
Αιχμές και υπονοούμενα άφησε για τη συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας παράλληλα πως δεν θέλει να μιλήσει ανοιχτά για το τι συνέβη και ο κ. Σαμαράς υποχώρησε από την αντιμνημονιακή του θέση, τονίζοντας ότι κάποια στιγμή , στο σωστό χρόνο, θα μιλήσει για τους λόγους της αλλαγής ή «ανακυβίστησης» όπως τη χαρακτήρισε. Έθεσε όμως το ρητορικό ερώτημα: «Μα δεν αντιληφθήκατε ότι η αλλαγή στη στάση του προήρθε από την απόφαση να συγκυβερνήσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ;»
Αναφορικά με την Ημαθία και τη στάση των υποψηφίων βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων που αποχώρησαν (Γιώργος Κυριακίδης) για να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ή δήλωσαν ότι αποχωρούν καταγγέλλοντας πολιτικά παιχνίδια και ανήθικες συμπεριφορές, αλλά κατέθεσαν αίτηση υποψηφιότητας μετά, προφανώς όμως δεν ξαναμπήκαν στη λίστα για ευνόητους λόγους ( Μαρία Αλδάκου)ο κ. Ζώης δήλωσε: «Για άλλα ενημερωθήκαμε και άλλα προέκυψαν. Όποιος αναγνωρίζει τον εαυτό του στα λεγόμενά μου ας απαντήσει δημόσια. Εμείς άλλα γνωρίζαμε και άλλα συναντήσαμε. Ωστόσο αντιληφθήκαμε πολύ νωρίς το τι συμβαίνει και αποφασίσαμε ανάλογα και άμεσα».
Στη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε εν τάχει στο πρόγραμμα του κόμματός του και απάντησε σε σχετικά ερωτήματα των δημοσιογράφων.
Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι βουλευτές στη λίστα για την Ημαθία είναι:

1 ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2 ΓΑΛΛΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
3 ΓΙΑΓΚΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
4 ΤΑΡΑΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
5 ΠΕΛΕΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
6 ΠΡΕΠΟΥΤΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ