Η Θεατρική Σκηνή Α’ «Δημοτικό» του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής της Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας σε συμπαραγωγή με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θεανώ Ζωγιοπούλου» της παρουσιάζει παράσταση κουκλοθεάτρου με το παραμύθι «Η Κρινιώ, η Γοργώ και τ’ αθάνατο νερό» της Μαριάννας Αίνου- Κουτούζη (1979 Έπαινος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου) την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012, ώρα 9.00μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στη φετινή περίοδο αναπτύχθηκε ένας τομέας θεατρικής πράξης, που ποτέ μέχρι τώρα δεν μας απασχόλησε ως θεατρική δημιουργία, το κουκλοθέατρο. Και πώς προέκυψε; Από τη σκέψη πως μπορούμε να βρούμε και άλλους τρόπους να περάσουμε στα παιδιά το μήνυμα της πολλαπλής δημιουργικότητας. Αποφασίσαμε, ένα τμήμα μας να κάνει τα μαθήματά του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θεανώ Ζωγιοπούλου» της Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας και να ασχοληθούν με το Κουκλοθέατρο.
Με τη διδασκαλία της κ. Βούλας Κοτσάλου, υπεύθυνης της βιβλιοθήκης, στην κατασκευή της κούκλας και τον ενθουσιασμό των παιδιών και με εμψυχώτρια την Αρετή Πουλατσίδου διασκευάστηκε το παραμύθι της Μαριάννας Αίνου – Κουτούζη «Η Κρινιώ, η Γοργώ και τ’ αθάνατο νερό».

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:
Διασκευή παραμυθιού: Θεατρική Σκηνή A’ «Δημοτικό» με τη βοήθεια και καθοδήγηση των Αρετής Πουλατσίδου και Οδυσσέα Γ. Γωνιάδη
Εμψυχώτρια: Αρετή Πουλατσίδου
Διδασκαλία κατασκευής κούκλας: Βούλα Κότσαλου
Κατασκευής κούκλας: Θεατρική Σκηνή A’ «Δημοτικό»
Επιμέλεια ήχων: Αρετή Πουλατσίδου
Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Ευθυμία Ανθουλάκη, Ζωή Δημητριάδου, Νικολέτα Δημητριάδου, Ελένη Εμμανουήλ, Νικόλαος Ζαφείρης, Ελευθερία Καλαμπαλίκα, Κατερίνα Κωνσταντινοπούλου, Παναγιώτης Λεκός, Μαρία – Ζωή Μούζη, Γρηγόρης Μπαλαμπανίδης, Χαράλαμπος Μπούσουλας, Ιώ Ντέλλα, Αναστάσιος Ντιβανίδης, Δήμητρα Σαράντη, Γρηγόρης Σαραντόπουλος, Νεφέλη Συμεωνίδου, Ανδρομάχη Χαρπαντίδου.