Την Τετάρτη 30 Μαϊου στο «Στέκι Νεολαίας διεξήχθη η επαναληπτική Γεν. Συνέλευση του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Νάουσας – Ημαθίας. Μετά από τον Οικονομικό και Διοικ. Απολογισμό από τους το Διοικ. Συμβούλιο ακολούθησαν οι εκλογικές αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικ. Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής με τα ακόλουθα αποτελέσματα.
Για το Διοικ. Συμβούλιο εξελέγησαν οι
Τακτικοί:
Βογιατζής Δημήτρης
Μολύβα Σταυρούλα
Παπάζογλου Ανέστης
Μήτσαλας Δημοσθένης
Τάνης Δημήτρης
Μαρκοβίτη – Γιαννούλη Σοφία
Πουρλίδας Θανάσης
Αναπληρωματικοί:
Τζέκος Δημήτρης
Κράβαρης Νίκος
Γρηγορόπουλος Αντώνης

Για την Ελεγκτική Επιτροπή:
Μπουτκάρης Στέργιος
Σαλονικιάς Κωσταντίνος
Σαμψώνης Κωνσταντίνος

Θα ακολουθήσουν διαδικασίες για την κατανομή των αξιωμάτων.

Σας στέλνουμε την εισαγωγή από τον απολογισμό του Δ. Σ.

Αγαπητοί φίλοι καλωσορίσατε στην σημερινή μας Γενική απολογιστική και συνάμα σε εκλογική Συνέλευση μας.
Πέρασαν δύο χρόνια από τις τελευταίες εκλογές μας και ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε στον πραγματικό κόσμο των μνημονίων, σε ένα κόσμο ανασφάλειας και απογοήτευσης με ένα μέλλον γκρίζο με όλες τις αποχρώσεις του.
Είμαστε μια Ένωση καταναλωτών , ανεξάρτητη από πολιτικές, που βασίζεται στον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, και θέλουμε να το επισημάνουμε αυτό γιατί αποτελεί τη βάση της λειτουργίας της Ένωσής. .
Όλα τα μέλη του συμβουλίου έχουν το δικό τους εισόδημα και η ενασχόληση τους με το ΚΕΠΚΑ είναι ο δρόμος της προσφοράς και της αλληλεγγύης στο συμπολίτη , μέσα στα πλαίσια του νόμου 2251/1994 « περί προστασίας των Καταναλωτών» όπως τροποποιήθηκε με 2496/2007 και μόνο με τη δύναμη και την συμμετοχή των μελών σε προσκλήσεις και δραστηριότητες είναι δυνατή η φωνή και αυτού του συμβουλίου και της Ένωσης ευρύτερα.
Είμαστε μια ανεξάρτητη Ένωση καταναλωτών και έτσι μπορούμε να βλέπουμε και να παλεύουμε για το συμφέρον των καταναλωτών, των συνειδητοποιημένων καταναλωτών.
Έτσι δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι στα τεκταινόμενα και δεν μπορούμε να περιμένουμε να μας σώσουν οι άλλοι. Δεν φτάνουν τα λόγια και οι κριτικές μα είμαστε υπεύθυνοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα σήμερα.
Τώρα , με οργάνωση, πληροφόρηση και διαρκή απασχόληση με τη λύση. Πρέπει να πάρουμε τη τύχη στα χέρια μας. Και μπορούμε. Πώς; Με τη συμμετοχή και τον προβληματισμό πως δεν πρέπει να περιμένουμε τους άλλους να μας σώσουν.
Έτσι λοιπόν η ακρίβεια, στα είδη καθημερινής ανάγκης και διατροφής, οι αυξήσεις, σε καθολικές υπηρεσίες( τα λεγόμενα χαράτσια), επιβαρύνουν, υπέρμετρα, όσο ποτέ άλλοτε, τον οικογενειακό προϋπολογισμό και συγχρόνως, υποσκάπτουν κάθε πρωτοβουλία, για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, αποκαλύπτοντας ακόμα και στους πλέον αδαείς, ή αδιάφορους το μεγαλείο των στρεβλώσεων της ελληνικής αγοράς.
Ο θεωρητικός νόμος, της ελεύθερης αγοράς, ότι το δίπολο προσφορά – ζήτηση καθορίζει τις τιμές έχει καταρριφτεί. Όλοι οι επιχειρηματίες γκρινιάζουν ότι η ζήτηση μειώθηκε, κατακόρυφα, αλλά οι τελικές τιμές καταναλωτή «καλά κρατούν». Οι μεσάζοντες, οι αεριτζήδες, οι ισχυρές πολυεθνικές, επέβαλαν, χρόνια τώρα, στον καταναλωτή της Ελλάδας, να πληρώνει, για τα αγροτικά προϊόντα, διαφορά τιμής παραγωγού – καταναλωτή, έως 1500%, να πληρώνει, για τα είδη πολυεθνικών, που χρησιμοποιούν τις ένδο – ομιλικές χρεώσεις, για να φουσκώνουν τις τιμές, ακριβότερα, μέχρι και 200%, τα ίδια προϊόντα, από τους άλλους ευρωπαίους καταναλωτές, να πληρώνει το κράτος, τα κρατικά μονοπώλια, ή ολιγοπώλια που καθορίζουν, ανεξέλικτα, τιμές υπηρεσιών, ανάλογα με τα ελλείμματα, που θέλουν να δημιουργήσουν και να καλύψουν, για την εξυπηρέτηση ίδιων συμφερόντων, ή ρουσφετιών.
Και ο καταναλωτής αυτής της χώρας πλήρωνε, πληρώνει και θα πληρώνει, έστω και αν έχει εξαντλήσει κάθε οικονομικό απόθεμα, κάθε αντοχή και ανοχή, όσο θα κάθεται, στον καναπέ του, και θα βάζει το ατομικό συμφέρον, πάνω από το συλλογικό συμφέρον.
Πως, όμως, να παλέψεις τις πολυεθνικές, όταν η Πολιτεία δε δίνει τα ονόματα των επιχειρήσεων, που αισχροκερδούν, στην Ελλάδα; Ξέρουμε ότι δε μπορεί να παρέμβει να ελέγξει τις τιμές (ελεύθερη αγορά βλέπεις), αλλά μπορεί να μας δώσουν ονόματα και προϊόντα και εμείς οι καταναλωτές να δείξουμε τη δύναμή μας να τιμωρούμε όσους δε μας σέβονται, απορρίπτοντας τα προϊόντα τους.
Πώς να ερμηνεύσουμε τη στάση της Πολιτείας, απέναντι στη Δ.Ε.Η., που, από τη μια αποδέχεται τις υψηλές αμοιβές και τα μπόνους, για την «επιτυχή» πορεία της εταιρείας και από την άλλη δέχεται αυξήσεις, που επιβαρύνουν μόνο τους καταναλωτές, για την αποπληρωμή ελλειμμάτων και τη διάσωση της επιχείρησης; Δε μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο: Ή είναι επιτυχημένη η πορεία της επιχείρησης και δίνονται μπόνους, ή έχει αποτύχει, παρουσίασε έλλειμμα και απολύεται τουλάχιστον η διοίκηση.
Φανταστείτε, αν το ΚΕ.Π.ΚΑ. βασιζόταν σε 2.000 ενεργά μέλη και όχι σε 250, τι θα μπορούσε να επιτύχει. Από μας εξαρτάται να μετατρέψουμε την κρίση, σε ευκαιρία, για συλλογική δράση, αλλαγή νοοτροπίας, ανάπτυξη καταναλωτικής συνείδησης και αξιοποίηση της συλλογικής δύναμης μας, απέναντι στα κάθε είδους συντεχνιακά συμφέροντα.

Σ αυτά που επισημάναμε πιο πάνω δεν είναι κάτι που δεν γνωρίζετε. Τα ζείτε καθημερινά , επιβαρύνεστε καθημερινά. Είναι γνωστά σε όλους σας.
Η διαφορά όμως με τον πολίτη της διπλανής πόρτας είναι ότι όλοι μας εμείς και εσείς είμαστε επιφορτισμένοι με το καθήκον , σαν μέλη του ΚΕΠΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ-ΗΜΑΘΙΑΣ , να είμαστε μπροστά στο αγώνα της ενημέρωσης και της συμμετοχής και στη λύση των προβλημάτων . Έχουμε λοιπόν το επιπρόσθετο έργο να είμαστε ενεργοί κάθε μέρα , να μην εφησυχάζουμε ποτέ και να βρίσκουμε τρόπους και μεθόδους για άμεση εφικτή και δημοκρατική λύση.
Φεύγοντας λοιπόν από αυτή την αίθουσα , όλοι μας είμαστε ένα συμβούλιο , ένας οργανισμός υγιής ένα κίνημα ελπίδας για το σήμερα και πιστεύω και το αύριο.
Χωρίς εσάς δεν υπάρχει Ένωση και σας θέλουμε κοντά μας σε κάθε προσπάθειά μας.
Για το ΚΕΠΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

Δημ. Βογιατζής Στ. Μολύβα