Θυμηδία και έντονο σκεπτικισμό προκαλεί το τελευταίο κωμικοτραγικό κι ανεκδιήγητο «ανδραγάθημα» της Δημάρχου Βεροίας, κυρίας Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, να πειθαναγκάσει μέλη της Οικονομικής Επιτροπής να εισηγηθούν και να ψηφίσουν υπέρ υποβολής μήνυσης κατά του δημότη Χατζηευστρατίου Νικολάου, για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Οι απόψεις των παροικούντων τα δημοτικά πράγματα διίστανται, καθότι βάσιμες πληροφορίες επιμένουν ότι το κίνητρο της Δημάρχου είναι καθαρά οικονομικό (δημοσιονομικά), καθώς φημολογείται έντονα ότι χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση το τέχνασμα της ανάθεσης δικαστικής παροχής υπηρεσιών σε συμβούλους της, προκειμένου να εξομαλύνει τις μισθολογικές μειώσεις που απέφεραν σημαντικές αποκλίσεις από τις προεκλογικά συμφωνηθείσες αμοιβές, αφ΄ ενός, (σημειωτέον νέος νόμος μειώνει τον αριθμό των συμβούλων της για τους οποίους οι δημότες χρεώνονται 300 χιλιάδες ευρώ κατ΄ έτος) και ότι καταφέρεται εναντίον της ελευθεροτυπίας, όντας η ίδια δημοσιογράφος, αφ΄ ετέρου, επιφέροντας πολιτικά οφέλη στην ίδια, στην παράταξή της και στο κόμμα του οποίου ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι εντολοδόχος.
Η βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών, πάντως, απόρροια των τυποκτόνων νομοθετικών ρυθμίσεων Βενιζέλου-Ρουσσόπουλου, με σκοπούμενη τη λογοκρισία και τη φίμωση της ελεύθερης διατύπωσης και διακίνησης των ιδεών μέσω της παραδειγματικής δίωξη τρίτων από υψηλόβαθμους αξιωματούχους εναντίον πολιτών, έχει ολοφάνερα και πάγια απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση των πολιτικών αντιπάλων, εν προκειμένω των αντιπάλων της δημάρχου Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη.
Το υπάρχον νομικό καθεστώς που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ελευθερία της έκφρασης, μπορεί να της το επιτρέπει, όμως, ούτε νόμιμο είναι, ούτε ηθικό να χρησιμοποιούνται πόροι του Δήμου για την προάσπιση των φαντασιοπληξιών της, -το γνωρίζει ότι η μήνυσή της θα εκπέσει, όταν κάποτε φθάσει στο ακροατήριο- και ουδόλως δικαιολογείται. Είναι πολιτικός αριβισμός και πολιτικός ελιγμός το τέχνασμα της παραπομπής πολιτών που εκφράζουν τη γνώμη τους, στη Δικαιοσύνη.
Άμεσο αποτέλεσμα των ενεργειών της είναι να τρομοκρατούνται οι δημότες και να αποτρέπονται από το να εκφράσουν ελεύθερα και δημόσια τη γνώμη και την άποψή τους. Εκτός αυτού εγείρονται υποψίες για τη συμμόρφωση των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Τέλος η πράξη της, παρ΄ ότι εξόφθαλμα προσχηματική, αποσκοπεί συγχρόνως και στην παραπλάνηση της κοινής γνώμης, καθώς τη στρέφει σε οξύμωρες παρελκυστικές καταστάσεις ώστε να διαλάθει η προσοχή των δημοτών από την διαχειριστική και διοικητική της ανεπάρκεια.
Για τους λόγους αυτούς η παράταξη των Ενεργών Πολιτών για το Δήμο της Βέροιας, καλεί τη Δήμαρχο Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, έστω και τη υστεραία, να διαισθανθεί τις ευθύνες της και να εξαφανίσει, τόσο τη μήνυση κατά του δημότη Χατζηευστρατίου Νικολάου, όσο και την αγωγή κατά του δημοσιογράφου Καρολίδη Δημητρίου.
Πράττοντας έτσι, ίσως αποκαταστήσει το κύρος της Δημαρχίας, ίσως αποτρέψει τη νόθευση της δημοκρατίας και την αδιαμφισβήτητη εκτροπή από τους κανόνες χρηστής και δημοκρατικής διακυβέρνησης, αλλά κυρίως, θα ανασκευάσει την τρωμένη αξιοπρέπεια της Πόλης απέναντι στην ελευθερία του λόγου και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.
Αν επιμένει στην δικομανή της έφεση, ας στραφεί, τότε, εναντίον των εργολάβων και των εντεταλμένων για τον έλεγχό τους, που κατά τη διάρκεια της θητείας της εγκαταλείπουν αρκετά δημοτικά έργα σαν «ραχοκοκαλιά από ψάρι σε σκουπιδότοπο».