Μέσα σε μία βδομάδα οι παγκορασίδες του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ πήραν δύο χρυσά μετάλλια στο Σύνθετο Ομαδικό.
Αφού θριάμβευσαν στους διασυλλογικούς αγώνες Β-Δ Περιφέρειας της Δράμας, σειρά είχαν οι προκριματικοί της Βέροιας, στο κλειστό γυμναστήριο “Δημήτριος Βικέλας” Μακροχωρίου στις 19 Μαϊου.
Μέσα στην έδρα τους, “παίζοντας στο δικό τους ταπί”, τα μικρά χρυσά κορίτσια της Βέροιας πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και όχι μόνο ξαναπήραν το χρυσό, αλλά αύξησαν τη διαφορά της βαθμολογίας τους στο Σύνθετο Ομαδικό από τον 2ο και 3ο σύλλογο, ενώ όλες τους σχεδόν κατατάχθηκαν σε καλύτερες θέσεις στο Σύνθετο Ατομικό. Συγκέντρωσαν 229.725β. δεκατρείς περισσότερους από τους διασυλλογικούς της Δράμας.
Δεύτερος καλύτερος σύλλογος κατετάγη η Γ.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ (226,275β) και τρίτος ο ΑΡΙΩΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ (224,675β).
Ηταν πραγματικά μια μεγάλη επιτυχία του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ, που έδωσε αφορμή να μιλάει όλη η ρυθμική Ελλάδα γι’ αυτήν.
Αν δει κανείς τα αποτελέσματα στο Σ.Α., θα δει ότι μέσα στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης πρώτης χρονιάς παγκορασίδων, οι μισές αθλήτριες είναι του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ (2η η Μαρία Τσιότρα, 4η η Ελισάβετ Χωματά, 5η η Μαρία Γεωργιάδου και 6η η Ελένη Σπανού).
ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΟΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ. Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και στα τρία προγράμματα η ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΟΤΡΑ πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Σ.Α. με 57.875β, ενώ κατατάχθηκε 2η στη μπάλα με 19.500β και 3η στο Χ.Ο. με 19.700β και στο σχοινάκι με 18.675β.
Εξαιρετική εμφάνιση και από την ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΧΩΜΑΤΑ στο πρόγραμμα χωρίς όργανο (2η με 20.250β) και στο σχοινάκι (2η με 19.400β). Δυστυχώς όμως στους προκριματικούς δεν δίνονται μετάλλια στα όργανα. Η ατυχία της στο πρόγραμμα με τη μπάλα της στοίχισε μία θέση στο Σ.Α. . Συγκέντρωσε 55.750β μόλις 0,250β πίσω από το χάλκινο μετάλλιο.
Σταθερά πολύ καλή και η εμφάνιση της χάλκινης αθλήτριας των διασυλλογικών της Δράμας, ΜΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ και στα τρία όργανα. Συγκέντρωσε 55.350β στο Σ.Α. και ήταν 5η στην κατάταξη μόλις 0.650β και αυτή πίσω από το χάλκινο μετάλλιο.
Πολύ καλή και ανεβασμένη σε σχέση με τους διασυλλογικούς αγώνες της Δράμας η ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΥ. Συγκέντρωσε 55.100β. στο ΣΑ και ήταν 6η στην κατάταξη. Πολύ κοντά και αυτή στο χάλκινο μετάλλιο (0.900β)
Δεκαπέντε ολόκληρες θέσεις ανέβηκε η εντυπωσιακή ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΡΑΨΙΩΤΗ και κατετάγη 11η στο ΣΑ με 51.875β.
Από την 15η θέση του προγούμενου αγώνα ανέβηκε στην 13η η ΑΝΤΡΙΑΝΝΑ ΚΑΤΣΟΥΡΑ, με πέντε βαθμούς περισσότερο. Συγκέντρωσε 50.950β. στο ΣΑ.
Χέρι χέρι η ΜΕΡΟΠΗ ΠΑΤΣΙΑΒΟΥΡΑ και η ΜΑΡΙΑ ΜΟΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ, κατατάχθηκαν στην ίδια θέση (15η) με 50.325β. Η Μοτσιοπούλου ανέβηκε οκτώ θέσεις σε σχέση με τους διασυλλογικούς της Δράμας, ενώ ασχολείται αγωνιστικά με τη Ρ.Γ. μόλις επτά μήνες.
Δύο θέσεις ανέβηκε και η ΜΑΡΙΑ ΑΝΘΟΥΛΑ. Συγκέντρωσε 48.050β στο ΣΑ.
Εντυπωσιακή στο πρόγραμμα χωρίς όργανο η ΡΟΔΟΥΛΑ ΠΙΝΑΚΟΥΔΗ ήταν 2η με 21.250β και τέταρτη στο στεφάνι με 18.875β. Υποχώρησε όμως δύο θέσεις στο ΣΑ συγκεντρώνοντας 56.150β σε σχέση με τους διασυλλογικούς της Δράμας.
Η περσινή ασημένια παγκορασίδα ΝΑΝΤΙΑ και τέταρτη στη Δράμα ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΓΚΕΛΙΔΟΥ, υποχώρησε στη δέκατη θέση με 56.000β. Έδωσε Έδωσε όμως υπόσχεση ότι στους τελικούς του Ιουνίου θα ξαναβρεθεί στις πρώτες θέσεις.
Ο πρόεδρος του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ κ. Χωματάς δήλωσε για τη νέα αυτή επιτυχία της ομάδας του: “Το χρυσό μετάλλιο στη Δράμα αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τυχαίο. Το ξαναπήραμε στη Βέροια με περισσότερους βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο και τρίτο σύλλογο. Το έλεγα εδώ και πολύ καιρό ότι αυτή η ομάδα είναι πολύ καλά δουλεμένη και θα φέρει πολλές επιτυχίες στην πόλη μας. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας να την προσέξουμε. Το ολυμπιακό άθλημα της Ρ.Γ. υπάρχει στην πόλη μας 23 χρόνια και ασχολούνται μ’ αυτό πολλά κοριτσάκια και κατά συνέπεια πολλές οικογένειες. Όταν μέσα από αυτό το άθλημα έρχονται τέτοιες μεγάλες επιτυχίες στην πόλη μας, πιστεύω, πως θα πρέπει οι ιθύνοντες να το βοηθήσουν και να του δώσουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε να το πάνε ακόμη πιο ψηλά. Αξίζει να τονίσω ότι από τις σαράντα παγκορασίδες αθλήτριες 1ης χρονιάς της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας μέσα στην πρώτη δεκαπεντάδα υπάρχουν οκτώ αθλήτριες του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ. Σαν παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στην ποδοσφαιρική ομάδα μας για την άνοδό της. Επίσης στην ομάδα μπάσκετ του Φιλίππου Βέροιας για την άνοδό της στη Β’ Εθνική, στη Σοφία Υφαντίδου για την πρόκριση και συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου και φυσικά στις δικές μου προπονήτριες και παγκορασίδες αθλήτριες για τη μεγάλη αυτή επιτυχία που έφεραν στην πόλη μας”
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΩΝ:
ΜΑΡΙΑ ΙΛΙΕΒΑ: “Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις αθλήτριές μου για την δουλειά και πειθαρχία τους όλα αυτά τα χρόνια, στους γονείς τους, για την υπομονή και τις θυσίες τους και στο σύλλογο που βρίσκομαι για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων σωστής δουλειάς, τουλάχιστον στους περισσότερους τομείς. Αυτό που πετύχαμε δεν ήταν τυχαίο. Γνώριζα την αγωνιστική κατάσταση των αθλητριών μου και περίμενα ότι και οι τρεις αθλητριές μου μπορούν να είναι μέσα στην οκτάδα. Δικαιώθηκα με το παραπάνω. Είναι μέσα στις πέντε καλύτερες παγκορασίδες του έτους τους (2003) σε σύνολο σαράντα στη Β-Δ Περιφέρεια. Η Ρ.Γ.. είναι ένα όμορφο άθλημα, αλλά πολύ δύσκολο που κρίνεται στις λεπτομέρειες. Δουλέψαμε κτίζοντας λιθαράκι λιθαράκι, για να βγει αυτό το αποτέλεσμα Δουλειά τόσων χρόνων κρίνεται σε ενάμισυ λεπτό που κρατάει το κάθε πρόγραμμα και μάλιστα σε παιδάκια που είναι μόλις 9 χρονών. Γι’ αυτό είναι πολύ δύσκολο.”
ΗΡΩ ΧΑΒΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: “Είμαι και πολύ ευχαριστημένη και χαρούμενη για τις τρεις παγκορασίδες αθλήτριές μου. Από τις σαράντα του έτους τους στη Β-Δ Περιφέρεια πήραν την 6η, 11η και 13η θέση και βοήθησαν στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ομαδικό. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει πολύ μέλλον. Χαίρομαι που βρίσκομαι στη μεγάλη οικογένεια του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ που μας εξασφαλίζει σωστές προϋποθέσεις δουλειάς.”
Σας στέλνω φωτογραφίες αθλητριών.–
Σοφία Παπαδοπούλου