Προχωράει χωρίς πρόβλημα η Αστική Ανάπλαση της πόλης με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Κοινοποιήθηκε στο Δήμο Βέροιας και στον κ. Νικόλαο Χατζηευστρατίου η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορούσε την αίτηση ανάκλησης που κατέθεσε ο κ. Ν. Χατζηευστρατίου κατά της 100/2012 πράξης του Ε΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κρίθηκε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης του έργου «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αναβάθμισης Αστικού Τοπίου στη Βέροιας».
Η απόφαση αναφέρει μεταξύ άλλων «…το Ε΄Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατόπιν ελέγχου του σχεδίου σύμβασης και της διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αναβάθμισης Αστικού Τοπίου στη Βέροιας», διαπίστωσε ότι δεν συντρέχουν ουσιώδεις νομικές πλημμέλειες διακωλυτικές της υπογραφής της επίμαχης σύμβασης και ως εκ τούτου, αποφάνθηκε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή της …».
Για την ιστορία θα πρέπει να αναφερθεί ότι : Ο κ. Νικόλαος Χατζηευστρατίου με την ιδιότητα του πολιτικού Μηχανικού και κατοίκου Βέροιας, επικαλέστηκε βλάβη από την εκτέλεση του παραπάνω έργου στο φυσικό, πολιτιστικό και οικιστικό περιβάλλον της πόλης της Βέροιας, ιδίως του ιστορικού της κέντρου, λόγω των εκτεταμένων παρεμβάσεων που προωθούνται και ισχυρίστηκε ότι με έννομο συμφέρον άσκησε την εξεταζόμενη αίτηση ανάκλησης, η οποία και τελικά απορρίφτηκε από Ελεγκτικό Συνέδριο. Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη η Ανάπλαση στη Βέροια ξεκινάει κανονικά, αρκετά εκατομμύρια ευρώ μπαίνουν στην πόλη, με ότι αυτό συνεπάγεται σε θέσεις εργασίας και προμήθεια υλικών από επιχειρήσεις της Βέροιας, ειδικά στην δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο. 400 νέα δέντρα και 10.600 νέα φυτά φυτεύονται, 21 στρέμματα χλοοτάπητα τοποθετούνται, μεγαλώνουν τα πεζοδρόμια με σκοπό την ελεύθερη και ασφαλή διέλευση των πεζών και των ατόμων με κινητικά προβλήματα, δημιουργούνται νέες και νόμιμες θέσει στάθμευσης, δημιουργούνται υποδομές για περίπατο, τρέξιμο και αναψυχή, παιδότοπους και χώρους αναψυχής για όλες τις ηλικίες. Αναδεικνύεται ο ιστορικός χαρακτήρα της περιοχή. Γίνονται υπόγεια τα καλώδια της ΔΕΗ και του ΟΤΕ ελευθερώνοντας τα πεζοδρόμια και τους δρόμους από τις κολώνες. Με λίγα λόγια «Αλλάζουμε το κέντρο της πόλης, βελτιώνουμε τη ζωή μας».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Βέροιας ξεκινά το τεράστιο αυτό έργο για να εξυπηρετήσει και να ενώσει τους κατοίκους και όχι να τους διχάσει.
Ελπίζουμε ότι έπειτα από την ατυχή αυτή συμπεριφορά του συνδημότη μας, που καθυστέρησε το έργο και τη δυνατότητα πρόσβασης στην εργασία πολλών ανέργων συμπολιτών, αλλά και την κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απομακρύνεται και το τελευταίο εμπόδιο πριν την υλοποίηση του.