Παραδόθηκε τη Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου η πρώτη φάση του έργου «Σχεδιασμός, διαχείριση και ανάπτυξη του G.I.S. του Δήμου Βέροιας» που βρίσκεται σε τελικό στάδιο διορθώσεων και ολοκληρώνεται με την συνεργασία του Δήμου Βέροιας, της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου και του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Βέροιας και στοχεύει στην τεχνολογική εξέλιξη των υπηρεσιών του. Βασικός στόχος είναι η ανάπτυξη των διαδικτυακών υποδομών των τεχνικών υπηρεσιών μέσα από ένα ομογενοποιημένο σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών προκειμένου όλες οι υπηρεσίες να επικοινωνούν στη βάση μιας κοινής ψηφιακής γεωγραφικής πλατφόρμας. Για το σκοπό αυτό αναπτύχθηκε ένα ενιαίο ψηφιακό αποτύπωμα του Δήμου Βέροιας και όλων των οικισμών του σε ιδιαίτερα υψηλή ανάλυση απεικόνισης και ακρίβεια. Μέσα από το σύστημα υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα ΦΕΚ που χαρακτηρίζουν την πολεοδομική πραγματικότητα του Δήμου ενώ περίπου 1.600 πράξεις τακτοποίησης, 50 πράξεις εφαρμογής, τα ΦΕΚ ρυμοτομίας, όρων δόμησης, επεκτάσεων κλπ. έχουν ήδη ψηφιοποιηθεί και αναμένεται η ανάρτησή τους στον κόμβο του Δήμου, μετά την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου.

Από το τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου Λέκτορας κ. Νικόλας Καρανικόλας ευχαρίστησε τη Δήμαρχο Βέροιας κα. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη καθώς και την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου για τη συνεχή υποστήριξη των ερευνητικών δυνατοτήτων του τμήματος καθ’ όλη την διάρκεια του έργου ενώ εκδήλωσε την ευχή «το έργο αυτό να αποτελέσει μια καλή αρχή πολλών και σημαντικών συνεργασιών μεταξύ του Δήμου Βέροιας και του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ στο μέλλον».