Για έκθεση και σωματική βλάβη σε βάρος 17χρονης αλλοδαπής υπηκόου Αλβανίας, συνελήφθη χθες τα ξημερώματα στο Ρέθυμνο, 43χρονος ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης.
Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, με συμπτώματα οξείας μέθης, και αφού της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, νοσηλεύτηκε εκτός κινδύνου. Η ασφάλεια Ρεθύμνου ενημερώθηκε από την ιατρική υπηρεσία για την εισαγωγή της 17χρονης και μετά από έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε πως στο κατάστημα του 43χρονου, προσφέρθηκε στην κοπέλα αλκοόλ σε ποσότητα τέτοια ώστε προκάλεσε τη μέθη της.
Το περιστατικό αυτό έρχεται να συμπληρώσει τον μακρύ κατάλογο με τα στοιχεία που θέλουν, ο νομός Ρεθύμνου να παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό εφήβων σε όλη τη χώρα που κάνουν υπερβολική χρήση οινοπνευματωδών ποτών. Εδώ και πολλούς μήνες, η κοινωνία του Ρεθύμνου βρίσκεται σε επιφυλακή με το κόκκινο σήμα του κινδύνου για την νεολαία να έχει ανάψει εκατοντάδες φορές.
«Παρά τα δυσάρεστα περιστατικά του παρελθόντος, οι ανήλικοι φαίνεται πως δεν έχουν αποβάλλει την κακή συνήθεια της κατανάλωσης αλκοόλ, που συχνά τους οδηγεί σε μέθη με απρόβλεπτες συνέπειες.», σύμφωνα με διαπίστωση του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας. Από τα συγκλονιστικά στοιχεία της έρευνας που είχαν δημοσιοποιηθεί στις αρχές του χρόνου, όπως δήλωσε ο ψυχίατρος της Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Αντώνης Χριστονάκης «εκπέμπεται σήμα κινδύνου για την κοινωνία του Ρεθύμνου, λόγω της χρήσης αλκοόλ από μαθητές 15-19 ετών, οι οποίοι καταναλώνουν, πάνω από πέντε ποτά στη σειρά, τουλάχιστον μία φορά το μήνα». «Τα περιστατικά μεταξύ άλλων και νέων ανθρώπων που έρχονται σε δύσκολη θέση λόγω του αλκοόλ και οδηγούνται στο νοσοκομείο, ανησυχούν την ιατρική κοινότητα τις αρχές και φυσικά του γονείς», δήλωσε ο κ. Χριστονάκης.
«Η κακή χρήση του αλκοόλ δημιουργεί τεράστια προβλήματα αλλά και πολλά δάκρυα σε οικογένειες… Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Ρέθυμνο διατηρεί και ένα δυσάρεστο ρεκόρ, μιας και είναι πρώτος σε αυτοκτονίες νομός σε όλη την Ελλάδα και εμείς ως ειδικοί πιστεύουμε πως πρέπει το συγκεκριμένο θέμα να μην το αποκόψουμε από τον φάκελο “αλκοόλ“. Είναι σημαντικό όμως και η κοινωνία, να μην εφησυχάσει και να μην υποστείλει τη σημαία του αγώνα που ξεκινήσαμε να δίνουμε στο Ρέθυμνο, ύστερα από το θάνατο της 15χρονης κοπέλας, που άφησε την τελευταία της πνοή στις 25 Απριλίου του 2011 Κυριακή του Πάσχα, στην εντατική του νοσοκομείου», επεσήμανε ο κ. Χριστονάκης.
Πηγή:ΑΜΠΕ- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ