Ο σημαιοφόρος δεν είναι ποτέ το ζητούμενο. Το ξεσηκωτικό ανέμισμα της παντιέρας που εμπνέει, είναι καθήκον όσων στρατευθήκαμε στον πατριωτικό δρόμο. Ένα αποστολή που θα μας συντροφεύει κυρίως μετεκλογικά, ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Έχουμε πολύ και κοινή δουλειά φίλες και φίλοι μπροστά μας, μη θαρρείτε πως θα ψηφίσετε κι αυτό ήταν… Για να καθαρίσει το ναρκοπέδιο των σπιτιών μας θα χρειαστούν χέρια, ιδέες, υπομονή, συντροφιές, θύματα. Τα πάντα όμως ξεκινούν σε δεκαπέντε μέρες.
Με ψυχωμένη προκοπή, με ελληνική φαντασία, με ημαθιακή συσπείρωση έχουμε μόνον μία επιλογή. Να επαναλάβουμε τον άθλο της 6ης Μαΐου, το ίδιο παθιασμένα, το ίδιο αγέρωχα, το ίδιο ηλεκτρισμένα. Τίποτε δεν άλλαξε τον τελευταίο μήνα, εκτός ίσως απ’ τους διχαστικούς σκελετούς που έβγαλαν απ΄ τις ντουλάπες τους τα πολιτικά απολιθώματα. Τίποτε δεν ξεχάσαμε, η έρημη γη κι οι λεηλατημένες ζωές σε τούτο το βαλκανικό ακρωτήρι δεν σκύβουν. Δεν υποτάχθηκαν ποτέ, ανιστόριτοι!
Μα καλά σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται ; Ο λαός μας ούτε ψοφοδεής είναι, ούτε κρετίνος. Τα τραύματά μας είναι τα παράσημα όσων στέργουμε ακόμη πιο ασυμβίβαστα, με ισχυρότερη αυταπάρνηση προς την ανατροπή. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βγαίνουμε ολόθερμα να κατακτήσουμε τον απέραντο ωκεανό της ελληνικής αναγέννησης, κι αυτό το μπορούν μόνον όσοι τολμούν για μια Ιδέα να χάσουν την ακτή απ΄ τα μάτια τους. Εμπρός λοιπόν!
Γιοβανόπουλος Κώστας
Υπ. Βουλευτής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

4-6-2012