Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας στη διάρκεια της οποίας συζήτησε τις κυβερνητικές προτάσεις για την απασχόληση και την αποζημίωση των Ιατρών και στη συνέχεις εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο γνωστοποιεί την αντίθεσή του στις προτάσεις. Συγκεκριμένα το ψήφισμα αναφέρει:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας που πραγματοποιήθηκε την 31η Αυγούστου 2011, ασχολήθηκε λεπτομερώς με τις προτάσεις των Πολιτικών Ηγεσιών των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας για την απασχόληση και την αποζημίωση των Ιατρών, στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ, καθώς και με τις αποφάσεις της Γ.Σ. του ΠΙΣ, και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

Α. Απορρίπτει στο σύνολό του το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ, ως απαράδεκτο και επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, την αξιοπρέπεια του Έλληνα ιατρού και του Ιατρικού έργου.

Β. Καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του απαράδεκτου σχεδίου τους για τον ΕΟΠΥΥ και να επανεξετάσουν συνολικά το σχεδιασμό τους βάσει των προτάσεων του Ιατρικού κόσμου, από μηδενική βάση, ακόμη και αν αυτό σημαίνει παραίτηση όλων των ταμειακών Ιατρών από τις θέσεις που κατέχουν (ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΟΠΑΔ κλπ).

Γ. Προκειμένου να διεξαχθεί ο διάλογος, ΔΕΝ διαπραγματευόμαστε το ελεύθερο και συνταγματικό δικαίωμα του Ιατρού να συνταγογραφεί, δηλαδή ελεύθερη ηλεκτρονική συνταγογράφηση και παραπεμπτικογραφία για ΟΛΟΥΣ τους Ιατρούς.

Δ. Καλεί το σύνολο των γιατρών της Ημαθίας να αντιδράσουν συνολικά και μαχητικά στις διαγραφόμενες εις βάρος τους και εις βάρος της Υγείας του Λαού, εξελίξεις, οι οποίες υπαγορεύονται από μία απάνθρωπη και ανεδαφική πολιτική για την Υγεία στο όνομα της οικονομικής κρίσης, με συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν από τον ΠΙΣ στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας αναλαμβάνει την ευθύνη να ενημερώσει και να προετοιμάσει αγωνιστικά τα μέλη του, ώστε κανείς γιατρός να μην υπογράψει την απεχθή και υποτιμητική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και να αναστείλει την έκδοση των τυχόν αιτούμενων πιστοποιητικών για διάστημα 3-6 μηνών.