Έγγραφο προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ με θέμα τις πρόσφατες ζημιές καλλιεργειών από τις βροχοπτώσεις σε περιοχές της Ημαθίας απέστειλε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Το έγγραφο συνοδεύεται από σχετική έκθεση επιτόπιου ελέγχου (επισυνάπτεται) που έκαναν την προηγούμενη Δευτέρα γεωπόνοι της Διεύθυνσης Γεωργίας της Π.Ε. Ημαθίας.
Το κείμενο του Αντιπεριφερειάρχη αναφέρει:
«Κύριοι,
Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που είχαμε στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, κλιμάκιο Γεωπόνων της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας μετέβησαν στις πληγείσες περιοχές και διαπίστωσαν της ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων.
Υπήρξε έντονη υπερχείλιση των στραγγιστικών τάφρων με αποτέλεσμα χωράφια να σκεπαστούν με νερά, τα νερά να περάσουν τον δρόμο και να μετατρέψουν σε λίμνες κάποια άλλα χωράφια. Η συνολική περιοχή που καταστράφηκε αγγίζει τα επτά χιλιάδες στρέμματα (7000).
Σας επισυνάπτουμε την σχετική Έκθεση Επιτόπιου Ελέγχου των υπαλλήλων Γεωπόνων της Υπηρεσίας μας και αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να υπάρξει λύση στα προβλήματα που ανέκυψαν από την καταστροφή αυτή».