Τα ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας μετά από απόφαση κοινής συνεδρίασης έκαναν παράσταση στο ΙΚΑ με στόχο να συζητήσουν με ποιον πρακτικό τρόπο θα εξυπηρετηθούν με φάρμακα υπερήλικες, άτομα με ειδικές ανάγκες, ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και περιπτώσεις ασθενών που δεν έχουν να πληρώσουν.
Ανακοίνωσαν την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο την Τετάρτη 6 Ιούνη, 8.30μμ στην Πλατεία. Επίσης ζητούν συνάντηση με Δήμαρχο και επικεφαλής συνδυασμών με στόχο να συζητήσουν και να ενημερώσουν τη δημοτική αρχή πως τα χαράτσια, η φοροληστεία και η ακρίβεια συνδυασμένα με την απλήρωτη εργασία, την αυξημένη ανεργία και τη μείωση μισθών και συντάξεων έχουν οδηγήσει δεκάδες λαϊκές οικογένειες σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης.
Δυσκολεύονται και δε μπορούν να εκπληρώσουν στοιχειώδεις, βασικές ανάγκες. Σε δεκάδες, λαϊκές, εργατικές οικογένειες κόβεται το ρεύμα. Δεν έχουν, δε μπορούν να πληρώσουν ρεύμα – νερό – δάνεια – πετρέλαιο κλπ. Δε μπορούν να σπουδάσουν παιδιά. Δεν έχουν, δεν αντέχουν να πληρώσουν φάρμακα, γιατρούς, θεραπείες και εξετάσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Εργάτες, αγρότες, μαγαζάτορες, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες,
Δεν έχουμε – δε μπορούμε να πληρώσουμε
ΦΑΡΜΑΚΑ, γιατρούς, θεραπείες και εξετάσεις
Φόρους και χαράτσια
Ρεύμα, νερό, δάνεια και λογαριασμούς
Σε δεκάδες οικογένειες κόβεται το ρεύμα, δεν έχουν φάρμακα και γιατρό, δυσκολεύονται να εκπληρώσουν στοιχειώδεις, βασικές ανάγκες. Κοινωνικά αγαθά μετατράπηκαν σε είδη πολυτελείας και είναι αδύνατο να πληρωθούν. Νέα φοροληστεία σχεδιάζεται και από τους Δήμους. Η ανάπτυξη που μας τάζουν τα κόμματα του ευρωμονόδορμου, που συμφώνησαν με τα προνόμια των βιομηχάνων και εφοπλιστών είναι επικίνδυνη για το λαό, καταστρέφει την εργατική δύναμη και αυξάνει την ανεργία, οδηγεί τα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση.
ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Χρέη, ελλείμματα και αντιλαϊκά μέτρα θα υπάρχουν όσο το μεγάλο κεφάλαιο παραμένει απείραχτο, όσο τα 600δις στις ελβετικές τράπεζες «αβγατίζουν».
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ
 Δε χρωστάμε δεκάρα σε κανένα
 Δεν έχουμε – δε μπορούμε – δε θέλουμε να πληρώσουμε
 Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις που την υπηρετούν.
 Δε θυσιάζουμε το μέλλον των παιδιών μας
 Το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα δε φτιασιδώνεται, ανατρέπεται.
ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ
Αρνούμαστε τη θανατική μας καταδίκη
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση έχουμε καθήκον να αντιδράσουμε οργανωμένα.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ
ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ, ΜΑΖΙΚΗ, ΛΑΪΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ