Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη θα έχουν σήμερα οι τρεις Πρόεδροι των Αστικών, των ΚΤΕΛ και των Τουριστικών λεωφορείων του Νομού Ημαθίας  οι οποίοι ζητούν εξόφληση των παλιών χρεών για τα μαθητικά δρομολόγια που εκτελούσαν κατά το σχολικό έτος 2010-2011.

Οι λεωφορειούχοι της Ημαθίας που είχαν αναλάβει το έργο της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία, βρίσκονται για ακόμη μια φορά σε αδιέξοδο αφού ούτε μετά τη σχετική τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών  κατάφεραν να εισπράξουν τα χρήματα από τις διαδρομές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010, χρονικό διάστημα για το οποίο εγκρίθηκαν οι οφειλές για κάθε είδους σύμβαση που είχε σχέση με τη μεταφορά των μαθητών.

 

ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ

Όπως δήλωσε στα «Ε» ο Πρόεδρος του Σωματείου των τουριστικών πρακτόρων Απόστολος Εμμανουηλίδης, οι τουριστικοί πράκτορες της Ημαθίας κατέθεσαν χθες αγωγές και μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για διαφυγόντα κέρδη και για το γεγονός ότι από τις 13 Απριλίου του 2011 έχουν αποκλειστεί από τα μαθητικά δρομολόγια τα οποία ανέλαβαν στη συνέχεια τα ΚΤΕΛ.

«Θα συναντηθούμε με τον υφυπουργό Οικονομικών για το θέμα των απλήρωτων μαθητικών δρομολογίων αφού τόσο εμείς όσο και τα αστικά και τα ΚΤΕΛ παραμένουμε απλήρωτοι όλους αυτούς τους μήνες.

Το μόνο που ζητάμε είναι τα δεδουλευμένα μας. Μας ενδιαφέρει να πάρουμε τα χρήματα που δικαιούμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Τρίτης  αντιπροσωπεία των τουριστικών πρακτόρων του Νομού, επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη και του ζήτησε να πάρει θέση για το θέμα των απλήρωτων δρομολογίων.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης είχε συνάντηση με την υπεύθυνη του Τμήματος Εντελλομένων αλλά τελικά το θέμα δεν λύθηκε αφού απορρίφθηκε η πρώτη σύμβαση του έργου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στη σημερινή συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, αναμένεται ωστόσο να κριθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των μαθητικών δρομολογίων.

 

 

Κωνσταντίνα Καραγιάννη