Τόσο Ελλάδα, όσο και η Κύπρος δεν μπόρεσαν, βάσει της βαθμολογίας να αναρριχηθούν πιο ψηλά στον τελικό της Eurovision που έλαβε χώρα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, το Σάββατο, καταλαμβάνοντας την 17η  και 16η θέση αντίστοιχα.
Η πρωτιά ήρθε στη Σουηδία, ενώ εντύπωση προκάλεσαν οι σούπερ γιαγιάδες, μπαμπούσκες της Ρωσίας που κατέλαβαν άνετα τη δεύτερη θέση. Έτσι το τραγούδι της Ελλάδας και η ερμηνεύτρια Ελευθερία Ελευθερίου έλαβε από την Αλβανία και την Κύπρο 12 βαθμούς, τη Ρουμανία 8, το Βέλγιο 2, το Αζερμπαϊτζάν 5, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη 1, τη Μολδαβία 4, την Τουρκία 3, τη Βουλγαρία 1, τη Γεωργία 1, τη Σερβία 4, τη Γερμανία 1 (σιγά μη μας έδιναν και παραπάνω), τη Ρωσία 3 και το Ισραήλ 2.
Κοινώς τα… «κονομήσαμε» με 64 βαθμούς! Πάντως για να είμαστε ειλικρινείς, όλα τα χρόνια της διοργάνωσης του συγκεκριμένου θεσμού, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, δεν είδαμε να αναδεικνύονται οι μουσικές εθνολογικές ταυτότητες των χωρών που συμμετέχουν, αφού τα διαγωνιζόμενα τραγούδια συνήθως είναι ή «αμερικανίζοντα» ως προς τον ήχο και το στίχο ή ethnic, που μάλλον θα’ πρεπε να λέγεται… «διέθνικ»! Άλλωστε δεν προάγει η Eurovision την προσωπικότητα λαών και πολιτισμών, όπως εκφράζονται ή θα’ πρεπε μέσα από τη μουσική.
Μάλλον εργαλείο της μουσικής παγκοσμιοποίησης και όχι της παγκοσμιότητας έχει αποδειχθεί ο θεσμός. Οπότε δε μας έπεσε και ιδιαίτερα το… εθνικό μας ηθικό. Αλίμονο αν η ευτυχία μας κινδυνεύει από μια… Eurovision! Δεν είχαμε καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ελλάδα, όταν η Παπαρίζου κατέκτησε την πρωτιά!