Το ΑΠΘ μένει στη Βέροια, το Τμήμα Χωροταξίας φεύγει. Αυτή ήταν εν ολίγοις η τοποθέτηση του Πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου στην εκπομπή «Περισκόπιο της Περιφέρειας» του 102 fm της ΕΡΤ3 σε σχετικά ερωτήματα της ανταποκρίτριας από τη Βέροια δημοσιογράφου Νικολέττας Φλιάταρη και των παρουσιαστών της εκπομπής.
Ο κ. Μυλόπουλος αφού διαβεβαίωσε ότι το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει στη Βέροια, τόνισε ταυτόχρονα ότι το πιθανότερο είναι το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, επειδή υπήρξε ομόφωνη απόφαση της Κοσμητείας του Τμήματος για τη μεταφορά του καθώς και γιατί υπάρχει πρόβλημα ως προς τις δαπάνες για τη σίτιση των φοιτητών στη Βέροια (τα υπολόγισε γύρω στις 70.000).
Αναφέρθηκε επίσης αρκετές φορές στην… ακαδημαϊκή μοναξιά που βιώνουν οι φοιτητές της Βέροιας δεδομένου ότι είναι αποκομμένοι από το υπόλοιπο campus που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
Ως προς την παραμονή του Πανεπιστημίου στη Βέροια, (πράγμα που σημαίνει ότι δεν προτίθενται να επιστρέψουν στο Δήμο οικόπεδα και εγκαταστάσεις), σημείωσε πως μπορεί ο χώρος να αξιοποιηθεί με τη λειτουργία ερευνητικών προγραμμάτων, συνεδρίων κλπ.
Στο ερώτημα αν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές στη Θεσσαλονίκη, όπως αίθουσες, εργαστήρια γραφεία κλπ, απάντησε ότι υπάρχουν σχεδιασμοί, οι οποίοι δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα, καθώς υπάρχουν διαφωνίες, αλλά πως στη διάρκεια του επόμενου δεκαπενθημέρου στο τέλος του οποίου θα συνεδριάσει εκ νέου η Σύγκλητος θα υπάρχει οριστικό σχέδιο, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα παρθεί και η τελική απόφαση.