Στα παλιά φορητά μοντέλα της Apple το λογότυπο της εταιρίας ήταν ανάποδα πράγμα που τότε το θεωρούσαν όπως φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό.
Όπως γράφει ένας από τους σχεδιαστές της Apple στο blog του, περίπου πριν από 12 χρόνια υπήρξαν αρκετές συζητήσεις για το πως θα τοποθετηθεί το λογότυπο της Apple στο πίσω μέρος των φορητών υπολογιστών της εταιρίας.

Όπως πολλοί θα θυμάστε και από τη δημοφιλή σειρά “Sex and the City” το λογότυπο της Apple ήταν ανάποδα όταν το καπάκι του υπολογιστή είναι ανοιχτό.

 

Στην ερώτηση γιατί συμβαίνει αυτό η ομάδα σχεδιασμού της Apple, απάντησε οτι είχαν γίνει πολλές μελέτες σχετικά με την τοποθέτηση του λογότυπου και ανακάλυψαν ένα αρκετά σημαντικό πρόβλημα.

Όταν το λογότυπο της Apple είχε τοποθετηθεί κατά τρόπο ώστε όταν το καπάκι είναι κλειστό το λογότυπο της εταιρίας ήταν ανάποδα και πολλοί χρήστες προσπαθούσαν να ανοίξουν το laptop από τη λάθος μεριά κι επειδή ο Steve Jobs πάντα έδινε σημασία στην παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας στους χρήστες πίστευε ότι ήταν πιο σημαντικό να μπορέσει να ικανοποιήσει τον χρήστη παρά τον θεατή.

Βέβαια όσοι έχουν κάποιος MacBook τώρα μπορούν να καταλάβουν οτι αυτό άλλαξε με την πάροδο των χρόνων αφού σκέφτηκαν οτι το να ανοίξει κάποιος λάθος το Laptop διαρκεί μόνο μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να καταλάβει πως ανοίγει ενώ το να βλέπει κάποιος τρίτος το λογότυπο της εταιρίας ανάποδα διαρκεί για πάντα.

 

Πηγή: http://www.newsit.gr