Ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με το καθιερωμένο μνημόσυνο της Κυριακής 20 Μαίου 2012 στον Ι. Ν. του Αγίου Αντωνίου στην Βέροια.

Μετά την εκφώνηση της αξιόλογης ομιλίας εντός του Ναού, του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας της Ημαθίας «Μακεδονική», κ. Κωνσταντίνου Ασλάνογλου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και οι καταθέσεις στεφάνων από φορείς και  οργανώσεις στο μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού στην πλατεία Καπετανίδη, στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η συμβολική κατάθεση χρηματικού ποσού αντί στεφάνου, με σκοπό την ενίσχυση του Ειδικού Λογαριασμού για την προώθηση της διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου, από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας, την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας, τον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας και τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΛΑΟΣ Ημαθίας.

Στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνια, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Καραπαναγιωτίδης, ο υποστράτηγος του Β΄ΣΣ, η Δήμαρχος κ. Χ. Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, η Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας. το μέλος της διοίκησης της Παμποντιακής Ομοσπονίας Ελλάδος (και Περιφερειακή Σύμβουλος) κ. Δώρα Μπαλτατζίδου και εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων και οργανώσεων.

Τέλος σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της Ε.Λ.Β. κ. Χαράλαμπος Καπουρτίδης και ακολούθησε δεξίωση όπου προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους ποντιακά εδέσματα.

 

Για το Δ.Σ.

Έφορος Τύπου & Δ. Σχέσεων

Λάζαρος Ζευγαρόπουλος