Ενημέρωση πάνω σε ένα καινοτόμο σύστημα εκπόνησης Ολοκληρωμένου Σχεδίου Πρόληψης Δασικών Πυρκαγιών, παρουσίασε την Παρασκευή 18/5/2012 ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαος Παπανικολάου με την ομάδα του, σε αιρετά και υπηρεσιακά στελέχη Δήμων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΣΕΠΑ στις εγκαταστάσεις της Σχολής Εκπαίδευσης Ριζωμάτων.
Στην ενημερωτική ημερίδα παραβρέθηκε η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και ο ειδικός συνεργάτης, Φώτης Αργυρίου.
Το καινοτόμο σύστημα αφορά την εφαρμογή του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS), το οποίο διαθέτει ο Δήμος Βέροιας. Έχει προηγηθεί η συνεργασία του Δήμου με την μελετητική ομάδα, ανταποκρινόμενος στα ερωτηματολόγια που συγκεντρώθηκαν από διάφορους Δήμους της χώρας προκειμένου το μοντέλο του Οδηγού σχεδίου Δράσης Πρόληψης Δασικών Πυρκαγιών να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες.
Στη διάρκεια της ενημέρωσης προβλήθηκε το πιλοτικό μοντέλο που υλοποιήθηκε από την μελετητική ομάδα στο Δήμο Σερρών και στη συνέχεια έγινε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήσεις των συμμετεχόντων.
Ο Δήμος Βέροιας εκδήλωσε ενδιαφέρον να συνεχίσει τη συνεργασία με την μελετητική ομάδα του έργου και συμφωνήθηκε να υπάρξει αγαστή συνεργασία για την εκπόνηση του πρώτου ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης απ το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.