Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Ημαθίας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ψηφοφόρους της Ημαθίας  που επέλεξαν να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό μας.

Ευχαριστούμε τους δεκάδες φίλους και φίλες, που συναντήθηκαν μαζί μας στις προεκλογικές μας δράσεις εκτιμώντας τον έντιμο   αγώνα μας που έγινε με τα πιο πενιχρά μέσα.
Ευχαριστούμε εκείνους που παρότι  δεν μας ψήφισαν, μας ενθάρρυναν να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων τους.

Τους ακούσαμε να μας λένε όλοι:  άνεργοι, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νεολαίοι,  μικρομεσαίοι πως δεν πάει άλλο πια με τις πολιτικές που μας έχουν επιβάλει μέχρι τώρα.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στη διαμόρφωση ενός  πολιτικού κλίματος χωρίς εντάσεις και ακρότητες, παρά τις δυσκολίες  που βιώνουμε.

Είναι φανερό ότι το μήνυμα της μεγάλης ανατροπής, που έδωσαν οι κάλπες, δημιουργεί τεράστιες προκλήσεις και ευθύνες σ’ εμάς.

Παράλληλα όμως είναι και ένα μήνυμα εμπιστοσύνης και αποφασιστικότητας του κόσμου της εργασίας για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι τα συμφέροντα των τοκογλύφων και των τραπεζιτών.
Οι πολίτες τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στα ΜΜΕ και στις μνημονιακές δυνάμεις και να δώσουν ισχυρή δύναμη στην πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για κυβέρνηση με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς.

Σε αυτή τη κατεύθυνση θα κινηθούμε και μετεκλογικά με τόλμη, αποφασιστικότητα και ευθύνη, με παράλληλη ανασυγκρότηση των δυνάμεών μας τοπικά και πανελλαδικά σε σχέση πάντα με τα κινήματα και την κοινωνία με στόχο τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης.

Η εκλογή από την ομάδα μας της Ξανθούλας Καρανίκα ως Βουλευτή Ημαθίας δημιουργεί νέες προκλήσεις και καθήκοντα. Έχουμε σκοπό να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις στα προβλήματα των ανέργων, των αγροτών, της νεολαίας και γενικότερα του κόσμου της εργασίας και τα προβλήματα της ανάπτυξης του τόπου μας.
Τώρα πια θα δίνουμε από καλύτερες θέσεις τη μάχη για ν’ αλλάξει σελίδα η Ημαθία και όλη η Ελλάδα. Για να ανατρέψουμε το καθεστώς των μνημονίων και της τρόικας και να ανοίγουμε μια νέα σελίδα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον.

Τέλος, δεν διεκδικήσαμε ψήφους σαν επαγγελματίες της πολιτικής. Είμαστε άνθρωποι της εργασίας, της συμμετοχής στα κοινά και στους  κοινωνικούς  αγώνες. Γνωρίζουμε σε σημαντικό βαθμό  τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής και του χώρου εργασίας μας γιατί τα βιώνουμε και μπορούμε να βοηθήσουμε στην επίλυσή τους.


Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ημαθίας

Καρανίκα Χανθούλα

Μόρας Γιώργος

Ορφανίδης Κώστας

Πύρκας Κώστας

Σιδηροπούλου Κική

Χαμπίδης Δημήτρης