Τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει να ακούγονται κάποια παράπονα σχετικά με την πολιτική της Microsoft στο θέμα των web browsers. Οι ενστάσεις που διατυπώνουν Mozilla και Googleαφορούν τη διακριτική μεταχείριση τουInternet Explorer στα επερχόμεναWindows 8.

 

Οι δημιουργοί του Firefox και τουChrome υποστηρίζουν ότι πλήττεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός, καθώς οι browsers δεν αναμετρώνται επί ίσοις όροις. Την αρχή έκανε η Mozilla, η οποία κατήγγειλε τη Microsoft για την ενσωμάτωση browser στο Classic mode, καθώς και για τη χρήση κάποιων rich APIs στο Metro interface που δεν είναι διαθέσιμα σε άλλους browsers. Τη σκυτάλη παίρνει τώρα η Google, η οποία κάνει λόγο για περιορισμό των επιλογών του χρήστη.

 

Δεδομένου ότι τα Windows 8 είναι ακόμα σε εξέλιξη, δε μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα για το τι ακριβώς εννοούν η Mozilla και η Google. Θυμίζουμε ότι είχε δημιουργηθεί αντίστοιχο θέμα και στα Windows 7, με τη Microsoft να εγκαλείται για διακριτική μεταχείριση του Internet Explorer. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποχρεώσε τελικά τη Microsoft να δίνει τη δυνατότητα για επιλογή browser στην πρώτη εκκίνηση του λειτουργικού.

 

 

Πηγή: theverge