Κέρδισε την Κοζάνη με 2-0!

 

Χαρές και πανηγυρισμοί στην Μικτή Ημαθίας για τους «πιτσιρικάδες» του Αντώνη Λυμούση, που κέρδισαν την μέχρι χθες πρωτοπόρο Κοζάνη και πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος GOOD LEAGUE ΟΠΑΠ στην κατηγορία Προπαίδων , μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα που μέχρι εκείνη την στιγμή σε τρεις αγώνες, ήταν αήττητη και είχε στο ενεργητικό της 18 τέρματα χωρίς να έχει δεχθεί ούτε ένα (!). Το γεγονός αυτό και μόνο μαρτυρούσε την ποιότητα των ομάδων στο παιχνίδι.

Η Μικτή Ημαθίας (στην Φώτο διακρίνεται η 11άδα που ξεκίνησε τον αγώνα), κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλό της και από το πρώτο λεπτό έδειξε ότι θα «πουλήσει» ακριβά το τομάρι της. Σε καμιά σχεδόν στιγμή του αγώνα δεν κινδύνεψαν οι παίκτες της Ημαθίας. Απεναντίας προσπάθησαν να παίξουν την μπάλα κάτω και με όμορφους συνδυασμούς να βγουν μπροστά στην αντίπαλη εστία και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για πετυχημένα τελειώματα που θα βάζανε την Ημαθία σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Έτσι δεν άργησε να έρθει το 1-0 στο 25΄ λεπτό όταν ο ταχύτατος Καραγιάννης πίεσε πολύ όμορφα τους αμυντικούς της Κοζάνης και αφού έγινε κάτοχος της μπάλας, με ψύχραιμο πλασέ  άνοιξε το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στην μοναδική φορά στο πρώτο μέρος η ομάδα της Κοζάνης είχε σουτ στο κάθετο δοκάρι, μετά από στιγμιαία λάθη της άμυνας και όχι από οργανωμένη επίθεση. Στην επανάληψη  ο αντίπαλος προπονητής της Κοζάνης, χρησιμοποίησε συγχρόνως πέντε αλλαγές, προφανώς να χτυπήσει με τα ψηλά κορμιά, την ομάδα της Ημαθίας, που λογικό ήταν να είναι κουρασμένη. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι έχοντας σαφείς οδηγίες όσον αφορά το τακτικό κομμάτι από τον προπονητή τους, διαχειρίστηκαν τέλεια τις οδηγίες, έκλεισαν τους διαδρόμους, πίεσαν πάλι ψηλά τους αντιπάλους και στο 40΄λεπτό ήρθε το δεύτερο τέρμα με κεφαλιά  του συγκινητικού Χαρίση, που αξιοποίησε σέντρα ακριβείας του αρχηγού της ομάδας, Πέϊου. Μέχρι την λήξη του παιχνιδιού, παρά τις πολλές αλλαγές που έγιναν από τους δυο προπονητές, η ποιότητα του παιχνιδιού δεν έπεσε, αφού τουλάχιστον από τους μετέπειτα νικητές παίκτες της Ημαθίας, όλοι  που χρησιμοποιήθηκαν ήταν στο πνεύμα του αγώνα και προσπάθησαν μέχρι τέλος να κρατήσουν την πολυπόθητη νίκη, που τους ανακήρυττε και πρωταθλητές του 3ου ομίλου.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γ. Τσούπρος με βοηθούς τους Μαυρόπουλο και Ασβεστάρα του Συνδέσμου Ημαθίας.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΗΜΑΘΙΑ (Λυμούσης Αντ.) Τσιμπρής, Κρύπας, Τσιότρας, Μίλης, Παπαδόπουλος, Κοτσογιαννίδης, Χαρπίδης, Μουρατίδης, Χαρίσης, Πέϊος, Καραγιάννης. (Στο β΄ μέρος αγωνίστηκαν και οι Θυμιόπουλος, Πατσιαβούρας, Ευαγγελόπουλος, Μπεκιαρίδης Γκότσης, Σκουμπόπουλος, Σαφαρίκας)

ΚΟΖΑΝΗ (Κωνσταντινίδης Απ.) Δόκος, Δούγαλης, Ρουσσάκης, Ευθυμιάδης, Ξανθόπουλος, Μαροδήμος, Πολύζος, Νάνος, Καραπέγιος, Πιτσιάβας, Στάμπας. (Στο β΄ μέρος αγωνίστηκαν και οι Ζαγκουντίνος, Φολίνας, Ηλίας, Μπίντσης, Αρνίδης, Κοπαρίδης, Σωτηριάδης)