1). ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας στο Εσπ. Γυμν. Βέροιας με πρωτοβουλία του διευθυντή κ. Αναστάσιο Τυφλίδη και υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Κάργατζη Αναστάσιο έγινε η παρουσίαση του θέματος ” Το κάπνισμα και οι επιβλαβείς επιπτώσεις του” με ομιλητές τον Λιόλιο Αντώνιο Ιατρό και Τσιαμήτρο Ηλία Ιατρικό Βιοχημικό.

 

Οι δύο ομιλητές είναι εθελοντές  του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας και οι ομιλίες έγιναν μέσα στα πλαίσια του προγράμματος του σχολείου και των δραστηριοτήτων πρόληψης και ενημέρωσης του Δημοτικού Ιατρείου.

 

Η παρουσίαση χρησιμοποίησε οπτικο-ακουστικό υλικό και διήρκησε τρεις διδακτικές ώρες με τους μαθητές του σχολείου να παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή. Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση και το ελπιδοφόρο ήταν ότι μαθητές που είχαν την βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να την διακόψουν. Οι μαθητές αυτοί κατευθύνθηκαν στο ιατρείο διακοπής καπνίσματος που λειτουργεί στο ΓΝ Βέροιας.

 

2). ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

 

Το τμήμα Β2 του Εσπερινού Γυμνασίου Βέροιας πραγματοποίησε την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012, στις 8μ.μ., εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος του Α.Π.Θ. «Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών σε μουσεία και χώρους πολιτισμού», που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

Τους μαθητές συνόδευσαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Αναστάσιος Τυφλίδης και η φιλόλογος κα Αλεξάνδρα Καρανίκα, η οποία είναι η υπεύθυνη υλοποίησης του ανωτέρω προγράμματος στο συγκεκριμένο σχολείο. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν από την αρχαιολόγο του Μουσείου κα Εύα Κοντογουλίδου

 

 

                                                                     Από  Εσπερινό Γυμνάσιο Βέροιας.