Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας και τα Αστικά ΚΤΕΛ Βέροιας και Νάουσας βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουν ότι από τη Δευτέρα 14 Μαΐου θα διακόψουν τη μεταφορά των μαθητών.

Οι τρεις συγκοινωνιακοί οργανισμοί δηλώνουμε ότι δεν θα συνεχίσουμε την εκτέλεση του έργου της μεταφοράς των μαθητών αν δεν λυθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου.

Με την ανακοίνωσή μας καταγγέλλουμε στην κοινή γνώμη τον εμπαιγμό τον οποίο υφιστάμεθα καθώς από το Σεπτέμβριο του 2011 που ξεκινήσαμε τη μεταφορά των μαθητών, δεν έχουμε πληρωθεί ούτε ένα ευρώ!!!

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2011-12 εκτελούμε συνεχώς και αδιαλείπτως το έργο της μεταφοράς των μαθητών και ενώ στους περισσότερους Δήμους της χώρας έχουν πιστωθεί τρεις φορές σχετικά κονδύλια τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους συγκοινωνιακούς φορείς, στην Ημαθία παρατηρείται μια περίεργη αδυναμία εξασφάλισης των σχετικών πιστώσεων.

Επειδή αδυνατούμε πλέον να συνεχίσουμε την εκτέλεση του έργου της μεταφοράς, το οποίο πραγματοποιούμε από την έναρξη της σχολικής χρονιάς αποκλειστικά με δικά μας έξοδα, ανακοινώνουμε ότι, αν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα για τη μεταφορά των μαθητών, είμαστε αναγκασμένοι να σταματήσουμε την εκτέλεση του έργου.

Λυπούμαστε που υποβάλουμε μαθητές και γονείς σε ταλαιπωρία, όμως η υπομονή μας εξαντλήθηκε.
Στην ενέργεια της διακοπής της μεταφοράς των μαθητών μας οδήγησε η παντελής αδιαφορία των αρμοδίων – παρά τις προσπάθειες Αρχών – και ο διαρκής και βαρύτατος εμπαιγμός που υφιστάμεθα.
Για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας

Ο Πρόεδρος

Αναστάσιος Συμεωνίδης

Για το Δ.Σ του Αστικό ΚΤΕΛ Βέροιας

Ο Πρόεδρος

Παύλος Παυλίδης

Για το Δ.Σ του Αστικό ΚΤΕΛ Νάουσας

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Ορδουλίδης