Τη Βέροια επισκέφτηκε η Δήμαρχος της Ραμάλλα, Janet Michael, Δήμαρχος της προσωρινής πρωτεύουσας του Παλαιστινιακού κράτους και μοναδική γυναίκα Δήμαρχος στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, πλαισιωμένη από αντιπροσωπεία 50 ατόμων, που φιλοξενούσε ο Μητροπολίτης Βέροιας κ. Παντελεήμονας.
Παρέμειναν τέσσερις ημέρες στην Ι. Μονή Παναγίας Σουμελά και είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν πολλές επισκέψεις προσκυνηματικού κυρίως χαρακτήρα, δεδομένου ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Τους συνόδευε ο Αρχιμανδρίτης Γαλακτίων, υπεύθυνος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, για την επαρχία της Ραμάλλα.
Η Δήμαρχος Janet Michael, το πρωί του Σαββάτου 5 Μαΐου 2012, συναντήθηκε στο Δημαρχείο της Βέροιας με τη Δήμαρχο, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, συνοδευόμενη από τον Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονας.
Στη συνάντηση των δύο Δημάρχων που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τις περιοχές αυτοδιοικητικής τους ευθύνης, έγινε αναφορά στα κοινά χαρακτηριστικά των δύο πόλεων –Βέροια μικρή Ιερουσαλήμ- και εξετάστηκε η προοπτική συνεργασίας των δυο πόλεων, θέμα για το οποίο θα ξεκινήσουν συζητήσεις .
Τέλος, μετά την αμοιβαία ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών αντικειμένων, η Δήμαρχος Βέροιας απεύθυνε πρόσκληση στη Δήμαρχο Ραμάλλας να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.