Από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ημαθίας Στάθη Σαρρηγιαννίδη, εκπρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη που απουσίαζε, έγινε δεκτός στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας χθες το μεσημέρι, ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ημαθίας Σάββα Ακριτίδη, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης του στην Ημαθία.
Ο κ. Κουμουτσάκος, αφού επισκέφθηκε αρχικά το Δημαρχείο Αλεξάνδρειας κατέληξε στο γραφείο του κ. Καραπαναγιωτίδη, όπου είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Ημαθίας.
«…Είχαμε την τύχη ο νυν Αντιπεριφερειάρχης μας είναι ο πρώην Νομάρχης και έτσι ξέραμε τα προβλήματα της επόμενης μέρας από τη σύσταση της αιρετής Περιφέρειας και έπειτα», ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Σαρρηγιαννίδη ο οποίος απευθυνόμενος στον Ευρωβουλευτή μίλησε για τις διάφορες δυσλειτουργίες κυρίως από την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης».
«…Ο Καλλικράτης γεννήθηκε χωλός, κουτσός. Φτιάχτηκε ένα πράγμα σε τοπικό επίπεδο, όπως ακριβώς φτιάχτηκε και το ευρώ…», απάντησε ανάλογα ο κ. Κουμουτσάκος. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες με τη σειρά τους εστίασαν στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αντιπεριφέρεια ελλείψει ικανών ΚΑΠ, καθώς και στην έμφαση που πρέπει να δοθεί από πλευράς Πολιτείας στη στήριξη της τοπικής αγροτικής οικονομίας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας Γιώργος Μπιλέκας, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Απόστολος Νεστορόπουλος.