Νικηφόρα πέρασε η Νάουσα από το Βατερό, επικρατώντας 2-0 του Εθνικού και παρέμεινε ισόβαθμη, με ντισαβαντάζ, με την Ακαδημία Πλαταμώνα.
Οι «γαλάζιοι» ήταν καλύτεροι και στο 22’ άνοιξαν το σκορ με τον Παυλίδη. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να «απαντήσουν» και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καραλιόπουλος με κεφαλιά διαμόρφωσε το 0-2 για τη Νάουσα.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ: Ζηνόβιος, Αποστολίδης (76’ Μπούκας), Ουμγιαλίδης, Σαριόγλου, Καλιανίδης, Μετικάνος, Νάννος (66’ Ρέββας), Ζερβανταρίδης, Μαντζώλας (46’ Τσιούκρας), Θεοδωρίδης, Ταουσιάνης
ΝΑΟΥΣΑ: Παπαδόπουλος, Τσίλης (46’ Τούφας), Βλαχοδήμος Ζ., Πίττος, Πέικος, Αργυρίου Π., Περηφανόπουλος, Πασιαλής (82’ Τασιώνας), Καραλιόππουλος, Παυλίδης Πετρίδης (80’Βλαχοδήμος Α.)
Ακαδημία Πλαταμώνα-Αλεξάνδρεια 2-1
Σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Ακαδημία Πλαταμώνα, καθώς επικράτησε 2-1 της Αλεξάνδρειας με γκολ στις καθυστερήσεις.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και στο 17’ κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Αβραμόπουλου. Ο Καλαμπάκας ανέλαβε την εκτέλεση, κάνοντας το 1-0. Στο 65’ η Ακαδημία έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Κυρτέγος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης.
Η Αλεξάνδρεια εκμεταλλεύτηκε άμεσα το αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς στο 69’ ο Τσαλώνης με σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Μαρκάκης της Ακαδημίας με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ο Τζόβας με πλασέ λύτρωσε την ομάδα του Πλαταμώνα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ: Σαρπότας, Σδούγκας, Καραγκούνης, Παπαγιαννόπουλος, Κυπαρισσόπουλος (80’ Λαμπριανίδης), Οικονόμου, Μακράκης, Κυρτέγος, Ταρασιάδης (85’ Τζόβας), Καλαμπάκας (90’ Καμπερίδης), Στούμπος
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Λαμπρόπουλος, Πιπιλιάρης (89’ Πατρίκας), Παπαδόπουλος Θ. (82’ Μπενίσκος), Παπαδόπουλος Κ., Ιτούδης, Αβραμόπουλος, Αβραμίδης (82’ Οικονομόπουλος), Ζωγράφος, Χαλβατζής, Τσαλώνης, Θαμνίδης

Λευκάδια-Κάστωρ 1-0
Σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, τα Λευκάδια νίκησαν 1-0 τον Κάστορα, ενώ έχασαν πολλές ευκαιρίες να σημειώσουν κι άλλα γκολ.
Στο 16’ ο Ηλιάδης έκανε τη σέντρα σουτ και ο Δινάδης στην προσπάθεια να αποκρούσει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κάστορα για το 1-0. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έχασα πολλές ευκαιρίες, με τους Γιαουτζή, Ζούρκο και Συμπεθέρη να μην μπορούν να ευστοχήσουν από πλεονεκτική θέση.
ΛΕΥΚΑΔΙΑ: Μουχτάρης, Μωυσιάδης, Σίμος, Κοτσαχρήστος, Κουβατσίδης, Ζούρκος, Γιαουτζής, Συμπεθέρης (86’ Φωτίου), Ηλιάδης, Τζεϊρανίδης, Λέσκας (52’ Παντζής)
ΚΑΣΤΩΡ: Χατζάρας, Καραμαλής, Δασκουλίδης, Παναγιωτίδης, Δινάδης, Καραβασίλης, Σίμου (64’ Τούλιος), Μήλιος, Τζιώτζης, Τσούκλης, Αντωνιάδης (20’ Μαλεγκάνος)

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας-Αστραπή Μεσοποταμιάς 3-1
Σε τροχιά παραμονής βρίσκεται ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, ύστερα από τη νίκη του με 3-1 επί της Αστραπής Μεσοποταμιάς.
Η ομάδα της Καστοριάς αιφνιδίασε και στο 10’ ο Παπαδόπουλος έκανε το 0-1. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 25’, με τον Θανάση Κίτσα να ισοφαρίζει σε 1-1. Στο 55’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι και ο Γιώργος Κίτσας ευστόχησε για το 2-1. Στο 80’ ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Στο 88’ ο Αθανασιάδης της Αστραπής δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο 90’ δεύτερη κάρτα αντίκρισε και ο Γιώργος Κίτσας.
ΠΑΟΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Θεοδώρου, Κίτσας Ελ. του Δ., Κίτσας Π., Κίτσας Ελ. του Π., Ζαχαριουδάκης, Λαδάς, Κίτσας Δ. (46’ Τζέπης Ν.), Κίτσας Αθ., Πατατούκας (86’ Ρεστέμογλου), Κίτσας Γ., Τζέπης Χρ. (78’ Κίτσας Σπ.)
ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ: Τσιλιγγίρης, Χρήστου (75’ Σιδηρόπουλος), Σαββίδης, Ιωσηφίδης, Αθανασιάδης, Παλαιοδήμος, Βασιλειάδης, Σαλονικίδης, Βάσκος, Παπαδόπουλος, Αλεξανδρίδης (78’ Μπαϊρακτάρης)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ
Με νίκες συνέχισαν τόσο η Ακαδημία Πλαταμώνα όσο και η Νάουσα στον 3ο όμιλο, ενώ η Κοζάνη τέθηκε εκτός διεκδίκησης τίτλου.
Η Ακαδημία δυσκολεύτηκε, αλλά επικράτησε 2-1 της Αλεξάνδρειας, ενώ η Νάουσα πέρασε νικηφόρα από το Βατερό, καθώς επιβλήθηκε 2-0 του Εθνικού. Η Κοζάνη υπέστη ήττα στα Γρεβενά, με τον Πυρσό να νικά 2-0 και να σφραγίζει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή του. Τα Λευκάδια επικράτησαν 1-0 του Κάστορα, ενώ Περδίκκας και ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας επικράτησαν των Γρεβενών Αεράτων με 2-1 και Αστραπής Μεσοποταμιάς με 3-1 αντίστοιχα.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Αστραπή Μεσοποταμιάς 3-1
Ακρίτας Αχλάδας – Νίκη Αγκαθιάς 3-0
Πυρσός Γρεβενών – Κοζάνη 2-0
Λευκάδια – ΑΟ Κάστωρ 1-0
Α.Ε. Περδίκκα – Γρεβενά Αεράτα 2-1
Εθνικός Βατερού – Νάουσα 0-2
Ακαδημία Πλαταμώνα – Αλεξάνδρεια 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ακαδημία Πλαταμώνα 56
Νάουσα 56
Λευκάδια 51
Κοζάνη 51
ΑΟ Κάστωρ 40
Αλεξάνδρεια 39
Πυρσός Γρεβενών 39
Γρεβενά Αεράτα 38
ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 34
Α.Ε. Περδίκκα 30
Αστραπή Μεσοποταμιάς 29
Εθνικός Βατερού 27
Καστοριά 14
Ακρίτας Αχλάδας 8
Νίκη Αγκαθιάς -3

Αλλαγές στην ΕΠΣ Ημαθίας, λόγω εκλογών
Η διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στις 6/5 αναγκάζουν την ΕΠΣ Ημαθίας να τροποποιήσει το αγωνιστικό της πρόγραμμα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ημαθίας, ανακοινώθηκε ότι λόγω της διεξαγωγής των εκλογών της Κυριακή 6 Μαϊου 2012, οι αγώνες των πρωταθλημάτων της Ένωσης που ήταν να διεξαχθούν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, μετατίθενται και ορίζονται να διεξαχθούν ακολούθως:
Α2 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 1ος ΟΜΙΛΟΣ
Η τελευταία αγωνιστική ημέρα θα διεξήχθει την περασμένη ΤΕΤΑΡΤΗ 2.5.2012
Α2 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 2ος ΟΜΙΛΟΣ
Η τελευταία αγωνιστική ημέρα θα διεξαχθεί αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ 5.5.2012 ώρα 17.00
Γ’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 1ος & 2ος ΟΜΙΛΟΣ
Η προτελευταία αγωνιστική ημέρα θα διεξαχθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 5.5.2012