Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και το Βιβλιοπωλείο ΕΠΙΚΑΙΡΟ, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του συμπολίτη μας εκπαιδευτικού κ. Γιάννη Γεωργουδάκη

«Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Μύθοι και πραγματικότητες»

που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΑΥΛΟΣ

την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011 στις 6.30 το απόγευμα

στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης (Έλλης 8)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Κώστας Τσικερδάνος, Διδάκτωρας Κοινωνικών Επιστημών

και ο ίδιος ο συγγραφέας

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τις τρεις τελευταίες δεκαετίες –και πιο συγκεκριμένα, μετά  την κατάργηση του θεσμού του επιθεωρητή- όταν απλά και μόνο ψιθυρίζεται στα σχολεία η λέξη αξιολόγηση, έχουμε… περίπου πόλεμο.

Ο πόλεμος σύμφωνα με τους πρωταγωνιστές έχει σαν στόχο  την  ανάδειξη  της μόνης «αλήθειας». Όμως… αφορισμοί, εκβιαστικά διλήμματα, ιδεολογικές και παραταξιακές πομφόλυγες, διανθισμένες με «επιστημονικά» επιχειρήματα, δημιουργούν τον απαραίτητο «θόρυβο», ώστε να μην ακούγεται η φωνή των   «θυμάτων» του πολέμου εκπαιδευτικών και τελικά όλα να παραμένουν ως έχουν, στο βολικό… «τίποτα».

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν. Θα πρέπει να εφαρμοστεί η αξιολόγηση;  και αν εφαρμοστεί τότε… ποιος, τι, γιατί, πώς και πότε και για ποιά αξιολόγηση επιτέλους μιλάμε… Και τα ερωτήματα αυτά γεννούν προβληματισμούς σε κάθε έκφανση του θέματος.

Στο βιβλίο αφενός καταγράφονται τα σύγχρονα επιστημονικά «ρεύματα» όσον αφορά την αξιολόγησή των εκπαιδευτικών ανά τον κόσμο και αφετέρου γίνεται μια προσπάθεια αντικειμενικής παρουσίασης της ιστορικής διαδρομής της –μη- αξιολόγησης στην Ελλάδα. Υπό αυτό το πρίσμα, απευθύνεται σε όλους τους συντελεστές της εκπαίδευσης στην χώρα μας, γονείς, εκπαιδευτικούς και… Υπουργούς Παιδείας !

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Γιάννης Γεωργουδάκης, γεννήθηκε το 1960 στη Βέροια. Έκανε σπουδές στη Φυσική και στα Ηλεκτρονικά, με Μεταπτυχιακές Εξειδικεύσεις στην Αστρονομία και στην Εκπαίδευση από Απόσταση και  Μεταπτυχιακό τίτλο στις Σπουδές στην Εκπαίδευση.  Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Βέροια, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα τελευταία δέκα χρόνια δηλώνει Μουσικός,-ερασιτέχνης- και… συνδικαλιστής – εξ ίσου ερασιτέχνης-. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Έλλης 8, 59100 Βέροια. Τηλ. 2331024494, http://www.libver.gr, email. info@libver.gr