Παρόλες τις καιρικές δυσαρμονίες του Σαββατοκύριακου που χαρακτηρίστηκε από βροχοπτώσεις και χαμηλές σχετικά για την εποχή θερμοκρασίες την Παρασκευή και ιδίως κατά το πρωινό του Σαββάτου, ωστόσο το προγραμματισμένο διήμερο εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας, δικαιώθηκε και με το παραπάνω.
Στο πλαίσιο του 1oυ Παιδικού Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που έλαβε χώρα στον Κινηματογράφο STAR και την πλατεία Δημαρχείου της πόλης, εκατοντάδες κόσμου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει χορευτικά δρώμενα από πολλές περιοχές της Ρωμιοσύνης όπως: Ανατολική Ρωμυλία, Χαλκιδική, Ορεινή Χαλκιδική, Κοζάνη, Αλμωπία, Μικρά Ασία, Ρουμλούκι, Πόντο, Ορεινή Σερρών, Δυτική Θράκη, Θεσσαλονίκη κλπ, ενώ παράλληλα, μια πλούσια ποικιλία εκθεμάτων σε κατάλληλα διαμορφωμένα κιόσκια επί της πλατείας, φιλοξένησαν παιδική ζωγραφική, με θέμα την παράδοση, όπως και παιχνίδια από το Μουσείο Παραδοσιακών Παιχνιδιών Θεσσαλονίκης.
Το μέλος του Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας Αντωνία Mπέρσου δήλωσε σχετικά στα «Ε» για τις εκδηλώσεις: «…Όλα τα εκθέματα είναι αυθεντικά και παραδοσιακά από το λαογραφικό μας τμήμα. Είναι η πρώτη φορά που αποφασίσαμε επίσης να κάνουμε το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Βέροιας, το οποίο εντάξαμε στα 100χρονα από την απελευθέρωση της πόλης. Θελήσαμε να το ταυτίσουμε συμβολικά και με τη σημερινή παγκόσμια ημέρα χορού (29 Απριλίου) και είχαμε σημαντική συμμετοχή από Παραδοσιακούς Συλλόγους από διάφορα μέρη της Ελλάδας…».