Καλλιτέχνες του κόσμου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Σάββατο 5 Μαΐου, 10.30-11.45 το πρωί

»τα ψάρια που πετούν και τα ταξίδια με τους ιππόκαμπους».  Στο πλαίσιο του διαλόγου με καλλιτέχνες του κόσμου, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας οργανώνει εργαστήριο για παιδιά βασισμένο στο έργο της Judith Clay.

Η Judith Clay γεννήθηκε στην Γερμανία αλλά ζει στην Αμερική όπου και σπούδασε Συγκριτική Λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνια. Στη συνέχεια για 3 χρόνια μελέτησε την ζωγραφική σε κεραμικές επιφάνειες. Βραβεύτηκε για το βιβλίο της για παιδιά »Εσύ και εγώ» το 2009 και το 2011 για το βιβλίο »Η κυρία Margaret Arrow και οι πεταλούδες». Πρόσφατα το βιβλίο της με τίτλο »Το δέντρο της Τέα» παρουσιάστηκε στην έκθεση παιδικού βιβλίου της Μπολόνια. Έργα της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά και έχουν εκτεθεί σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις. «Το να δημιουργώ εικόνες είναι η ζωή μου και αυτό με κρατάει δυνατή. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό για μένα από το να χάνομαι σε μια σελίδα και την  ιστορία
της καινούριας μου ζωγραφιάς. Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι με τα έργα μου δραπετεύω από την πραγματικότητα σε ένα κόσμο όπου τα ψάρια μπορούν να πετούν και τα κορίτσια να ανεβαίνουν σε ιππόκαμπους».

Τα παιδιά θα δουν πως εξελίσσεται ένα έργο της ζωγράφου άμεσα από μια σειρά φωτογραφιών που επιμελήθηκε η ίδια όπως και σχολίων που απευθύνονται στα παιδιά. Στη συνέχεια θα εικονογραφήσουν μια δική τους ιδέα με ποικιλία υλικών.

Με τη ζωγράφο Φωτεινή Χαμιδιελή. Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη

Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8, τηλ. 2331024494

 

Το πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων υλοποιείται με Δωρεά του

Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org)