“Η ευθύνη που μας βαραίνει αυτή την δύσκολη στιγμή είναι να αναμετρηθούμε με την κρίση κι όχι να την φορτώσουμε στο μέλλον ή να κάνουμε τις επιλογές που έφεραν την κρίση”.

Στην ανάγκη να στηριχθούν οι πολίτες που συνέβαλαν στη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία  αναφέρθηκε ο βουλευτής Ημαθίας στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2011.

Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση, το φόβο και την αγωνία των πολιτών. Παράλληλα τόνισε ότι όλα αυτά δεν είναι ευχάριστα για κανέναν και ότι το μνημόνιο – που κανείς δεν θα το ήθελε υπό άλλες συνθήκες – δεν είναι η αιτία του προβλήματος, αλλά η συνέπεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ακόμα, έδωσε έμφαση στις μέχρι τώρα νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με στόχο την πάταξη της ατιμωρησίας, της κακοδιοίκησης και της αδιαφάνειας. Έκανε λόγο για τις απαραίτητες ριζικές αλλαγές στη δικαιοσύνη και το νέο σχέδιο για την παιδεία.

Τόνισε τις σημαντικές παρεμβάσεις στη Δημόσια Διοίκηση με σημαντικότερη τον Καλλικράτη, αλλά και την ανάγκη αλλαγών στο πολιτικό σύστημα με την αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών, τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Για τα οικονομικά τόνισε ότι το έλλειμμα και το εθνικό χρέος πρέπει να τα μειώσουμε. Όχι από αριθμολαγνεία, αλλά επειδή δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ανάπτυξης και ευημερίας.

Απευθυνόμενος στο ελληνικό Κοινοβούλιο, υπογράμμισε: “Η σημερινή γενιά των νέων Ελλήνων που σήμερα περνούν δύσκολα, που τους πληγώνει αυτή η κατάσταση, που αναγκάζονται να σκέφτονται ακόμη και το εξωτερικό ως λύση είναι αυτή που έχει το μικρότερο μερίδιο συμμετοχής στην κρίση. Είναι ανάγκη να αγωνιστούμε ώστε να μην χαρακτηριστεί ως γενιά της κρίσης, αλλά ως γενιά της ανατροπής και της ανάκαμψης”.

Αναφερόμενος στο νομό Ημαθίας, ο βουλευτής τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα:

  • Η υψηλή ανεργία και συνεχής υποβάθμιση του νομού.
  • Η συνεχής συμπίεση στο εισόδημα των αγροτών.
  • Η ιδιότυπη προστασία κάτω από την οποία μέχρι τώρα λειτουργούν συγκεκριμένοι κρίκοι της παραγωγικής διαδικασίας.
  • Το μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα των εργαζομένων στην κλωστοϋφαντουργία που περιμένουν τη λύση από την πολιτεία η οποία φαίνεται αναξιόπιστη και αναποτελεσματική.