Το παιχνίδι έγινε την Κυριακή 29/4 στο Αρμενοχώρι Φλώρινας, γήπεδο που χρησιμοποιεί η ΕΠΣ Φλώρινας, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών ομάδων GoodLeague ΟΠΑΠ, κατηγορίας Προπαίδων, του 3ου ομίλου. Ο αγώνας δεν χωρά κριτική,  καθώς ήταν τεράστια η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δυο Μικτών ομάδων. Μακράν ανώτεροι οι φιλοξενούμενοι παίκτες του Αντώνη Λυμούση, έφτασαν εύκολα στην νίκη, παίζοντας και πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Οι παίκτες της Ημαθίας από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης και παίζοντας την μπάλα «κάτω», υπήρχαν στιγμές που έβγαζαν όμορφους συνδυασμούς και καλά τελειώματα.  Έτσι δεν άργησαν να ανοίξουν το σκορ. Ο χορός των τερμάτων άρχισε στο 13΄ όταν ο Πέϊος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή μετά από πολλές κόντρες και με ωραίο σουτ έγραψε το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα καταπληκτικός συνδυασμός Πέϊου, Καραγιάννη και Χαρίση, βρίσκει τον τελευταίο αντιμέτωπο με τον Κούσια που με ψύχραιμο πλασέ γράφει το 2-0. Στο 21΄ άλλος ένας ωραίος συνδυασμός των φιλοξενούμενων και τελικός αποδέκτης ο Καραγιάννης που δεν δυσκολεύεται να γράψει το   3-0. Ένα λεπτό πριν την λήξη του ημιχρόνου έγινε η πιο όμορφη φάση μπροστά στην εστία της Φλώρινας και αφού οι αμυντικοί της έδιωξαν προσωρινά, η μπάλα ήρθε στον αρχηγό της Ημαθίας, τον Πέϊο, που σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ενώ η μπάλα δείχνει να καταλήγει στα δίκτυα, ο τερματοφύλακας ενστικτωδώς αποκρούει και αυτή βρίσκει την συμβολή των δοκαριών και στην επιστροφή της στον αγωνιστικό χώρο, ο Χαρίσης που ακολουθούσε την φάση από κοντά ανεβάζει το σκορ στο 4-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.  Στην επανάληψη παρά τις επτά αλλαγές που πραγματοποίησε ο προπονητής της Ημαθίας, δεν έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού, αλλά οι επιθετικοί της Ημαθίας κατάφεραν μόνο δυο φορές να παραβιάσουν την εστία. Στο 50΄ ο Καραγιάννης και στο 55΄ ο Μπεκιαρίδης σημείωσαν τα υπόλοιπα δυο τέρματα για την Ημαθία, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο τελικό 6-0, εισπράττοντας τον θαυμασμό των γηπεδούχων και των φιλάθλων για την ωραία εικόνα που παρουσίασαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύουμε πως οι Προπαίδες της Ημαθίας θα αποδειχθούν «σκληρό» καρύδι στην συνέχεια, για την πρωτοπόρο ΕΠΣ Κοζάνης, την οποία αντιμετωπίζουν στις 13 Μαϊου στα Παλατίτσια, έχοντας δυο βαθμούς διαφορά. Ευκαιρία για τους φιλάθλους της Ημαθίας, να παρακολουθήσουν το ντέρμπυ των πρωτοπόρων και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των νεαρών παικτών και των δυο ομάδων.


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑ (Λυμούσης Αντ.) Τσιμπρής, Πατσιαβούρας, Τσιότρας, Ποζιάδης, Χρυσόπουλος, Κοτσογιαννίδης, Χαρπίδης, Μουρατίδης, Χαρίσης, Πέϊος, Καραγιάννης. Στο β΄ μέρος αγωνίστηκαν και οι Κατσιγιαννόπουλος, Σκουμπόπουλος, Γκότσης, Σαφαρίκας, Παπαδόπουλος, Γαβριηλίδης και Μπεκιαρίδης.

ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑ (Μάνος-Βόσδου) Κούσιας, Τσώτσιος, Γκατζόπουλος, Γκούλος, Αποστολίδης, Χρυσοχοϊδης, Σελενίδης, Λιάσος, Πετρούδης, Δούμτσης, Καρακάσης. Στο β΄ μέρος αγωνίστηκαν και οι Βοζινίδης, Ιωαννίδης Γ., Νέστωρ, Πατίλης, Ιωάννου, Παυλίδης και Ιωαννίδης Ε.