Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Για τις πιο διαφορετικές, για τις πιο δύσκολες, για τις εκλογές που θα μας οδηγήσουν στη Νέα Μεταπολίτευση. Σε λίγες ημέρες μπροστά στην κάλπη θα κληθούμε να αναδείξουμε κόμματα και πρόσωπα που θα κληθούν με τη σειρά τους να πάρουν σημαντικές αποφάσεις. Αποφάσεις για το μέλλον του Τόπου, αποφάσεις για το μέλλον μας.

 

Στις προσεχείς εκλογές δεν χωρούν ευχολόγια, συναισθηματισμοί, μεγάλα λόγια.

 

Σε αυτές τις εκλογές δεν έχει θέση η τιμωρία, γιατί δεν είναι μια συνηθισμένη εκλογική αναμέτρηση.

 

Το υπάρχον μεταπολιτευτικό σύστημα έχει τελειώσει. Μέσα σε αυτό το κλονισμένο μεταπολιτευτικό σύστημα που πνέει τα λοίσθια, μέσα στην απογοήτευση και την δικαιολογημένη οργή της κοινωνίας, έκαναν την εμφάνιση τους διάφορα κομματικά μορφώματα, τα οποία, ως αλλοτινοί υπερπατριώτες, και ως μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, προσπαθούν να καπηλευτούν το νέο, το άφθαρτο, το καινοτόμο, να παραστήσουν τους προστάτες των αδυνάμων. Εκμεταλλεύονται την οργή, την αγανάκτηση, τον θυμό του κόσμου και χωρίς προτάσεις, θέσεις και πρόγραμμα παρουσιάζονται ως αυτόκλητοι σωτήρες.

 

Οι επερχόμενες εκλογές θα κρίνουν το αν θα προχωρήσουμε μπροστά με σταθερότητα προς την πρόοδο και την ανάπτυξη ή θα ρίξουμε ταφόπλακα στους αγώνες και τις αγωνίες, τις θυσίες και τα όνειρα των Ελλήνων και των Ελληνίδων.

 

Τα ευκαιριακά κόμματα, τα δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ και του μνημονίου, δεν έχουν σχέδιο. Εκμεταλλεύονται πρόσκαιρα τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού και απλώς καλλιεργούν την οργή του κόσμου, χωρίς ρεαλιστικές προτάσεις. Με το θυμωμένο λόγο τους «απειλούν» την ίδια τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της. Είναι φανερό ότι  εξυπηρετούν σχέδια άλλων. Στην πραγματικότητα ανήκουν στο «χώρο» της ανευθυνότητας. Πολεμάνε την σταθερότητα της χώρας, πολεμάνε την ίδια τη χώρα και μάλιστα με άλλοθι τη σωτηρία της!

 

Ας σκεφθούμε τη σοβαρότητα των καιρών και ας δώσουμε την δύναμη στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και στον Αντώνη Σαμαρά να βάλει την Ελλάδα στη ρότα που της αξίζει. Στη ρότα της επανεκκίνησης και της δημιουργίας.