Ο Δήμος Βέροιας συμμετέχει στην Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Let’s do it Greece, την Κυριακή 29 Απριλίου, ημέρα η οποία έχει οριστεί ως ημερομηνία της κοινής πανελλήνιας δράσης που έχει ως στόχο να κάνει πράξη το μήνυμα «Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα».

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που η χώρα μας συμμετέχει στην Παγκόσμια Εθελοντική Εκστρατεία “Let’s do it”  η οποία ξεκίνησε το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο μέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.

Από τότε το “Let’s do it”  έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, ο Δήμος Βέροιας ορίζει ως περιοχή δράσης την κοίτη του Τριποτάμου από την πλευρά της πόλης και ως σημείο συνάντησης το χώρο στάθμευσης (παρκινγκ) της λαϊκής αγοράς στην οδό Θερμοπυλών, την Κυριακή 29 Απριλίου στις 9.00 π.μ..

Την ευθύνη για την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης θα έχει η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου η οποία θα προμηθεύσει τους εθελοντές με τον απαραίτητο για τον καθαρισμό τεχνικό εξοπλισμό (πλαστικά γάντια, σακούλες, σκούπες κτλ.), ενώ θα μεριμνήσει για την αποκομιδή των αντικειμένων που θα συγκεντρωθούν.

Λόγω της πυκνής βλάστησης και την έλλειψη βρύσης στο σημείο καθαρισμού, οι συμμετέχοντες συνίσταται να φορούν κατάλληλο ρουχισμό και παπούτσια (μποτάκια ή γαλότσες) και να φέρουν μαζί τους πόσιμο νερό. Σημειώνεται επίσης ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι άνω των 15 ετών.

Καλούμε όλους τους πολίτες, τις εθελοντικές οργανώσεις, τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής να ανταποκριθούν μαζικά στο κάλεσμα αυτό, στέλνοντας το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς και της αγάπης για το περιβάλλον. Δηλώσεις συμμετοχής στην εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού στο Τμήμα Καθαριότητας  του Δήμου 2331350595.