Εξορμήσεις στα χωριά του Νομού Ημαθίας ξεκίνησε από χθες, ο Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Η περιοδεία του ξεκίνησε με πρώτο «σταθμό» τα χωριά, Παλιοχώρι, Λιανοβέργι, Πλατύ, Τρίκαλα, Πλάτανο και το Κλειδί.

 

Συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις με τους κατοίκους για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που τους απασχολούν, άκουσε τις ανησυχίες τους για το μέλλον και τους παρουσίασε τις δικές του σκέψεις, για το πώς μπορούμε να βγούμε, κατά το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελεσματικά από την κρίση.

 

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης και της συζήτησης με τους κατοίκους ο κ. Βεσυρόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Η Ημαθία, ο Τόπος μας, πρέπει να βρει το χαμένο δρόμο και τις χαμένες ευκαιρίες, προκειμένου να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα. 2,5 χρόνια τώρα, με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο τόπος μας έμεινε στάσιμος, δεν έκανε ούτε βήμα προς την ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε υποδομές για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας εποχής. Η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί, για να έχει ο Τόπος μας μέλλον. Η Ημαθία μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της Μακεδονίας. Η Ημαθία, ένας κατεξοχήν αγροτικός νομός, με παραδοσιακές καλλιέργειες (βαμβάκι, καλαμπόκι, σιτηρά, ζαχαρότευτλα, ροδάκινα, οπωροκηπευτικά) όπου η συμβολή του πρωτογενή τομέα, καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας, μπορεί, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες καλλιέργειες να παράξει επιπλέον πλούτο, κάνοντας «στροφή» στην παραγωγή τροφίμων και τη μεταποίηση.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αποστόλης Βεσυρόπουλος έτυχε ιδιαίτερης θερμής υποδοχής από τους κατοίκους των χωριών που επισκέφθηκε, ανθρώπους με τους οποίους συμπορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια και που ήταν πάντα δίπλα τους αλλά και δίπλα του.

 

Η πεποίθηση των κατοίκων της Ημαθίας ενισχύεται, όταν βλέπουν κοντά τους νέους ανθρώπους, καθημερινούς, αγωνιστές με διάθεση και όρεξη για προσφορά να βρίσκονται μαζί τους και συνοδοιπόροι στη Νέα Εποχή που ξεκινά, με στόχο να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν.