Το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Βέροιας, έχονταs στο ενεργητικό του 30 και πλέον χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ημαθίας, συνεχίζει και φέτος συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Βέροιας, με την πραγματοποίηση για πρώτη φορά μιας ιδιαίτερης εκδήλωσης.

 

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να διοργανώσει μια διήμερη γιορτή πολιτισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 28 & 29 Απριλίου στην πόλη της Βέροιας και θα περιλαμβάνει Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών (Κινηματογράφος STAR) καθώς και παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις (Δημαρχείο Βέροιας).

 

Είναι  μια σοβαρή και ποιοτική εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας με μοναδικό στόχο την προβολή, διάδοση και διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς η οποία δίνει ευκαιρία δημιουργικής έκφρασης στα παιδιά που παίρνουν τη σκυτάλη  για τη συνέχιση της παράδοσης.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν περισσότερα από 600 παιδιά από επιλεγμένους αξιόλογους και ιστορικούς πολιτιστικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα καθώς και ιδιώτες – φορείς που ασχολούνται με το χώρο της παράδοσης και του πολιτισμού.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:

 

Σάββατο 28 Απριλίου

Παρέλαση πολιτιστικών συλλόγων : 11:30

Ώρα έναρξης χορευτικών: 12:00

Ώρα λήξης: 14:30

 

Κυριακή 29 Απριλίου  

Παρέλαση πολιτιστικών συλλόγων: 11:00

Ώρα έναρξης χορευτικών: 11:30

Ώρα λήξης: 14:00

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Έκθεση παραδοσιακών παιχνιδιών, προϊόντων, παιδικών φορεσιών και ζωγραφικής με θέμα την παράδοση καθώς και παιχνίδια και παραδοσιακά παιχνίδια από το Μουσείο παραδοσιακών παιχνιδιών Θεσσαλονίκης

 ( έκθεση-κατασκευή-δράση).

 

Πληροφορίες:

 

Έφη Χατζηχηδίρογλου

“PRO-ΠΑΝΤΟΣ”

Οργάνωση Εκδηλώσεων

Μυστρά 2, Τ.Κ.60100,Κατερίνη

Τηλ.: 2351030787

Κιν.: 6972006316

Email: propantos@gmail.com

Web: www.propantos.net