Εν όψει των εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η πατρίδα μας ζει την πιο καθοριστική για το μέλλον της εκλογική αναμέτρηση. Οι ευθύνες όλων είναι ιστορικές: από τις ηγεσίες των παρατάξεων μέχρι τους υποψηφίους βουλευτές.

Απευθύνω έκκληση στους υποψήφιους και τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων, να σεβαστούν την τραγική οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και να πουν μόνο ΑΛΗΘΕΙΕΣ, λιτά και συμμαζεμένα, μακριά και πέρα από πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς. Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν τι ξημερώνει την επομένη των εκλογών.

Το πολιτικό σύστημα έχει μία τελευταία ευκαιρία για να περισώσει την αξιοπιστία του. Υποψήφιοι και κόμματα είναι υποχρεωμένοι πλέον από τα πράγματα, να ακούσουν τη φωνή απόγνωσης της ελληνικής κοινωνίας και να βάλουν ένα τέλος στην αθλιότητα των εύκολων και κενών υποσχέσεων που συνήθως επιστρατεύονται στο κυνήγι της ψήφου.

«Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν», αυτό είναι σίγουρο πλέον. Υπάρχει όμως Ελλάδα και Έλληνες. Στην πιο κρίσιμη ίσως εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης, οι πολίτες πρέπει να πάνε στις κάλπες γνωρίζοντας την αλήθεια για την επόμενη μέρα, διαβάζοντας ρεαλιστικές προτάσεις, που μπορούν να υλοποιηθούν. Μόνο έτσι θα μπει φρένο στην απαξίωση της πολιτικής αλλά και στην καλλιέργεια ενός ζοφερού και εκρηκτικού κλίματος που οδηγεί στο χάος τον τόπο. Απαιτείται απ’ όλες τις πλευρές ψυχραιμία, σύνεση και ΑΛΗΘΕΙΑ. Η 7η Μαΐου θα είναι πολύ πιο δύσκολη για τον τόπο»