Είναι από τις ελάχιστες φορές (αν όχι η μοναδική) που ενώ έχουν μείνει δυο και…κάτι εβδομάδες από την ημέρα των εκλογών και ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί τα ψηφοδέλτια των δυο λεγόμενων μεγάλων κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει ακόμα υποψήφιους για να συμπληρώσει την εξάδα, ενώ στη ΝΔ το παρασκήνιο που παίχτηκε και συνεχίζει να παίζεται είναι πρωτοφανές. Γράψαμε και χθες ότι απογοήτευσε ο Σαμαράς και οι συν αυτώ με τις παλινωδίες του σχετικά με τα ονόματα των υποψηφίων ενδίδοντας προφανέστατα σε πιέσεις τοπικών παραγόντων και ενδεχομένως υποψηφίων.

Η αμφιλεγόμενη στάση του Μιχάλη Χαλκίδη για το αν θα παραμείνει στο ψηφοδέλτιο ή όχι, είχε αναπτερώσει τις ελπίδες άλλων υποψηφίων προσβλέποντας να την καλύψουν.

Ωστόσο φαίνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν καθώς ο Μιχάλης Χαλκίδης, όπως τον φέρουν τουλάχιστον οι τελευταίες πληροφορίες, μάλλον θα «υποκύψει» στις πιέσεις των ψηφοφόρων του και θα κάνει ένα βήμα πίσω συνεχίζοντας τον προεκλογικό του αγώνα.

Σύμφωνα με αυτούς που ασχολούνται με τα… εκλογικά χωρίς την παρουσία Χαλκίδη το ψηφοδέλτιο είχε αποδυναμωθεί, μολονότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν θα πάει τόσο καλά όσο στις προηγούμενες εκλογές, λόγω της ψήφισης του μνημονίου, χωρίς ωστόσο να αμφισβητούν την εκλογή του.

Τώρα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ενώ οι πληροφορίες και πάλι λένε ότι θα είναι υποψήφια η Περιφερειακή Σύμβουλος Δώρα Μπαλτατζίδου, η οποία μέχρι πρότινος διέψευδε οποιαδήποτε συμμετοχή της, ακόμα δεν έχει προβεί σε επίσημη δήλωση, ενώ οι μέρες περνούν.

Πάντως όλο το παρασκήνιο που διεξήχθη σχετικά με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της ΝΔ ενόχλησε πολλά στελέχη του κόμματος τα οποία δεν είναι δεμένα σε άρμα κανενός και έχουν μοναδικό γνώμονα της αύξησης της δύναμης του κόμματος. Αν πούμε ότι οι πολίτες ποσώς ενδιαφέρονται για όλα αυτά και τους ενδιαφέρει μόνο η επιβίωσή τους θα το ακούσουν κάποιοι;